fbpx

Οι “ιδιοτροπίες” των Κυπρίων φοιτητών στην Αγγλία!

Μιας και πρόσφατα έγινε αναφορά πως “σαν την Κύπρο εν έσσιει“, λογικό είναι να ακολουθήσουν οι λόγοι που εξηγούν αυτή τη φράση. Χωρίς πολλά-πολλά, οι Κύπριοι έχουν μάθει στην καλοπέραση της οικογένειας τους, στα χατίρια που σπάνια χαλιούνται και σε ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους (κι από την καλή κι από την ανάποδη πλευρά). Τι θα κάνουν ακριβώς και πώς θα τους εντοπίσεις;

 

Θα επιθυμούν να ταξιδέψουν με τους γονείς τους (ένα έξτρα χέρι βοήθειας – κυριολεκτικά).

1409517501010-MUMOVINDAY0831A

Όταν λέμε κυριολεκτικά όμως, το εννοούμε! Δεν γίνεται να πας την πρώτη εβδομάδα πριν να αρχίσει το πανεπιστήμιο στην Αγγλία, και να μη σαρώσεις τα μαγαζιά, βοηθούμενος/η από το μπαμπά/μαμά:

  • “Μάμα, μα εν πιένουν τούτα με το δωμάτιο μου. Δε τα χρώματα ας πούμε!”,
  • “Ρε παπά, τι εν τζιείνο το σακκούι που φορείς; Ρεζίλι, φκάρ’ το!”,
  • “Άτε ρε μάμα, εν γίνεται να το πιάσουμε τζιαι τούτο, τζιαι τούτο, τζιαι τούτο…;”

 

Θα θέλουν κάθε εβδομάδα να τους πιστώνουν λεφτά στην κάρτα.

100601079-157614064.530x298

Θα το παίζουν και καλά απένταροι, θα ζητούν κι άλλα κι άλλα, άσχετα αν θα τους αντέξουν ή όχι την υπόλοιπη εβδομάδα. Ειλικρινά τώρα, από πού βγαίνει όλο αυτό το “υποκριτικό” ταλέντο;

  • “Σοβαρές” δικαιολογίες:Ρε μάμα πότε εν να μου βάλεις λεφτά; Εν έχω για να πληρώσω το σπίτι/τα δίδακτρα/το φαΐ μου.
  • Δικαιολογίες για λύπηση: Παπάκιιι μουυ, μα τι κάμνειςςς; Εν να μου βάλεις λλία λεφτά στην κάρτα για να πιάσω κάτι τέλειες μπότες που είδα; Άτε παπάάάκι μουυ! Εν σε τιμή ευκαιρίας, εν θα τις έβρω πούποτε αλλού!
  • Έξω από τα δόντια: “Παπά/μάμα, ελείψαν μου τα λεφτά. Πάεις αύριο τράπεζα να μου βάλεις; Τζιαι τούτη τη φορά κάμε το σωστά!

 

Θα προσπαθήσουν να είναι “καλά” παιδιά και θα βρουν μια part-time δουλειά.

Bar-work_1959634b

Κι αυτή θα είναι σε κάποιο κλαμπ, μάλλον εκείνο για τα Greek Nights. Ο μόνος κύριος λόγος: Το έξτρα εισόδημα, ώστε να κάνουν τη ζωή τους γεμάτη άνεση και καλοπέραση. Εννοείται πως σπάνια θα το αναφέρουν, ώστε να μη χάσουν και το σίγουρο εισόδημα από την οικογένεια. Τουλάχιστον, δεν θα επιβαρύνουν τόσο τους γονείς, όπως προηγουμένως.

 

Θα θέλουν να ζήσουν -γενικά- καλύτερα απ’ ότι ζούσαν στην Κύπρο.

ImageHandler

Αυτό συνεπάγεται με περισσότερες εξόδους, φροντίδα του εαυτού τους (γυμναστήριο, γενικές περιποιήσεις), άτσαλη ή σταθερή ερωτική ζωή, απουσία σε μαθήματα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Επίσης, θα θέλουν μακριά τις αρρώστιες, το βροχερό καιρό, τους αλλόγλωσσους: πράγματα που δεν μπορούν να απουσιάζουν στην Αγγλία, όσο κι αν μειονεκτούσαν στην Κύπρο. Άσε που οι χειρονομίες και τα νεύματα για τους ξένους, δεν λείπουν από την καθημερινή συζήτηση των Κυπρίων.

Είτε είσαι εσύ φοιτητής στην Αγγλία, είτε γνωρίζεις ΣΙΓΟΥΡΑ κάποιον άλλον που είναι, θύμισε του την επόμενη φορά τα πιο πάνω. Η Αγγλία δεν μπορεί να “Κυπρο-ποιηθεί” (ακόμα περισσότερο)!

Αν σου άρεσε το πιο πάνω άρθρο, τότε εννοείται πως θα διαβάσεις και το αντίστοιχο: Όταν οι Κύπριοι φοιτητές (και το Studentlife) πάνε Αγγλία..!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending