fbpx

UCY: Νέα δωρεά ύψους €200.000 στο Παν. από τον ανώνυμο δωρητή

Δωρητής, ο οποίος προτίμησε για προσωπικούς λόγους να παραμείνει ανώνυμος, συνεχίζει τη γενναιόδωρη στήριξή του προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου δωρίζοντας το ποσό των €200.000. Ο ίδιος δωρητής, τον Οκτώβριο του 2013, είχε επίσης, προσφέρει προς το Ίδρυμα το χρηματικό ποσό των €200.000. Έτσι ο δωρητής έχει ανταποκριθεί στη δέσμευσή του για παραχώρηση χρηματικής δωρεάς συνολικού ύψους  €400.000.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου αποδέχθηκαν τη νέα αυτή ευγενική δωρεά και εκφράζουν θερμές ευχαριστίες για την πολύτιμη συνεισφορά του. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο αποφάσισε να δοθεί ολόκληρο το χρηματικό ποσό, στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών, κάτι το οποίο συνέβη και την προηγούμενη φορά.

Όπως ανέφερε, πρόθεση του Πανεπιστημίου είναι να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του,  για την οικονομική ενίσχυση του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών και συγκεκριμένα την παροχή οικονομικής βοήθειας για στήριξη και ευημερία των 464 άπορων φοιτητών του Πανεπιστημίου.  «Όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδας μας, μας απογοητεύουν, καθώς δημιουργήσαμε χρέη που καλούνται σήμερα να πληρώσουν οι νέοι. Υποχρέωση όλων μας, και ιδιαίτερα ενός Πανεπιστημίου, είναι να σταθούμε δίπλα στη σημερινή αδικημένη γενιά. Ο ανώνυμος δωρητής μας, με τη γενναιόδωρη αυτή δωρεά,  επιθυμεί να στηρίξει ακριβώς τα νέα αυτά παιδιά που αποτελούν την πατρίδα της δημιουργίας και των υψηλών στόχων.  Τον ευχαριστούμε θερμά και πάλι», δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending