fbpx

Πώς χωρίζουν άντρες και γυναίκες τα ρούχα τους ανάλογα με την περίσταση

Όπως σε πολλούς τομείς, το ένα από τα 2 φύλα σκέφτεται πιο απλά και το άλλο πιο περίπλοκα από το άλλο.  Υποθέσεις κανείς;;; Μιας και η αλλαγή της θερμοκρασίας και του κλίματος έρχεται, είναι κοινό ερώτημα το “Τι να φορέσω σήμερα;“. Πώς σκέφτονται ολόχρονα όμως οι άντρες και οι γυναίκες γι’ αυτό τον τομέα; Πάμε να το εξετάσουμε από την κορυφή μέχρι τα νύχια:

 

Φανέλες/Πουκάμισα:

h8YLLt8l

  • Άντρες: Θα έχουν ένα καλό πουκάμισο για: γάμους/βαφτίσια/αρραβώνες. Αν είναι κάτι πολύ επίσημο, θα έχουν μια σταθερή γραβάτα, συνδυασμένη με το εν λόγω πουκάμισο. Το ίδιο -χωρίς τη γραβάτα- μπορεί να το φορέσουν και σε κάποιο “highclass” club, που απαιτεί τέτοιες επισημότητες. Φανέλα φορούν όποια βρουν, καθαρή και σιδερωμένη, ή που έχουν λάβει θετικά σχόλια πρόσφατα, για το πόσο ωραία είναι ή πόσο τους πάει.
  • Γυναίκες: ΠΟΤΕ δεν έχουν τι να φορέσουν, ειδικά όταν πρόκειται για φανέλες ή καλά πουκάμισα. Δεν θα ταιριάζει τίποτα με τη φούστα ή το παντελόνι τους και θα θέλουν συνεχώς να αγοράζουν καινούρια. Οι “καλές” φανέλες μετά από 1 χρόνο θα πάνε στις φανέλες της “μέρας” και οι φανέλες της μέρας θα υποβιβαστούν στις “πρόχειρες” μετά από λίγο καιρό (αν δεν πεταχτούν και εντελώς).

 

Φούστα/Παντελόνι:

tumblr_ml6wgyCDbQ1s461d8o1_500

  • Άντρες: Επειδή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για το κάτω μέρος, θα χωρίσουν αρχικά τα καλοκαιρινά από τα χειμωνιάτικα. Στις επί μέρους κατηγορίες, θα κατατάξουν τα: επίσημα, τα καλά, τα καθημερινά και τα πρόχειρα παντελόνια. Ακόμα πιο συγκεκριμένα (αν ασχολούνται με τη μόδα) θα έχουν και τα παντελόνια του: καφέ, πανεπιστημίου, ραντεβού κτλ. Κατά πλειοψηφία νικάει το jean!
  • Γυναίκες: Εδώ αρχίζουν τα (ακόμη) πιο δύσκολα! Αφού θα φάνε μερόνυκτα να αποφασίσουν για το πάνω μέρος, εννοείται πως τίποτα δεν θα είναι σωστό για την συμπλήρωση του συνόλου. Θα σκεφτούν τα χρώματα, τα μοτίβα, το ύφασμα και το μήκος της φούστας ή του παντελονιού. Αν η επιλογή είναι η φούστα, θα έρθει το ερώτημα σύντομα, “με τι καλσόν να τη συνδυάσω;” Για περισσότερη ευκολία, ειδικά για επίσημες περιστάσεις, θα καταλήξουν στη λύση του φορέματος ή του jumpsuit που τουλάχιστον, δεν απαιτούν πολλά-πολλά.

 

Παπούτσια:

sneakerslave01 i-love-shoes

  • Άντρες: Θα έχουν σταθερά αθλητικά και άνετα παπούτσια, όταν απλά δεν ξέρουν τι να βάλουν και θα τα συνδυάζουν με τα πάντα. Από το γυμναστήριο μέχρι το καφέ που θα καταλήξουν τη νύκτα. Επίσης, θα έχουν και τα πιο “καλά” τους για club περιστάσεις, ή ακόμη πιο καλά για γάμους (και όλα όσα αναφέραμε πριν λίγο). Παντόφλες δεν πολυβρίσκονται, επειδή το χειμώνα και οι κάλτσες καλές τους είναι, και το καλοκαίρι.. Σαν το γυμνό πόδι δεν έχει!
  • Γυναίκες: Πες το ιδιοτροπία, πες το αναποφασιστικότητα, τα ζευγάρια παπουτσιών που έχει η κάθε γυναίκα για την κάθε περίσταση, αγγίζουν το συνολικό αριθμό παπουτσιών του άντρα. Τόσο απλά. Δηλαδή, 3-4 παπούτσια για καφέ, 4-5 παπούτσια για club, 2-3 αθλητικά, 2-3 παντόφλες, 1-2 αδιάβροχα παπούτσια, 2-3 με λίγο τακούνι και… η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!

 

Αξεσουάρ:

accessories-2013-photo-Internacionale-prshots.com_

  • Άντρες: Καπέλο, σκουφάκι, γάντια, σάρπα. Άντε και κανένα σκουλαρίκι και ρολόι.
  • Γυναίκες: Σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, κορδέλες, σάλια, σάρπες, γάντια, τσιμπιδάκια μαλλιών, ζώνες, φιόγκους, κοτσιδάκια μαλλιών, σκουφάκια, καπέλα… Και ποτέ δεν είναι αρκετά ή ικανοποιητικά.

 

Σακάκια:

leather-jackets-for-men-4 Womens-jackets-and-coats

  • Άντρες: Ένα σταθερό δερμάτινο (για καθημερινή και νυχτερινή χρήση) και το πολύ-πολύ κανένα πιο “χοντρό” και αδιάβροχο σακάκι.
  • Γυναίκες: Μικρή ή μεγάλη γούνα, ζακέτες (πλεκτές, jean, απλές) blazer, κιμονό, δερμάτινο, αδιάβροχο, “χοντρό”, επίσημο, καθημερινό, συνοδευτικό ανεξαρτήτως θερμοκρασίας.

 

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και οι μεν και οι δε έχουν συνηθίσει στον τρόπο ντυσίματος και επιλογής ανάλογα με τις περιστάσεις. Το αστείο είναι πως θα συμφωνήσουν μεταξύ τους, χωρις να έχουν συνεννοηθεί. Ίσως είναι μια έμφυτη ανάγκη. Ίσως!

Εξίσου χρήσιμο θα σου φανεί και το σχετικό άρθρο: Οι διαφορές ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending