fbpx

EUC: Εκδήλωση υποδοχής των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Παν. Κύπρου

Εκδήλωση υποδοχής των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν βουλευτές των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Υγείας και Παιδείας. Η Ιατρική Σχολή θα λειτουργήσει φέτος με δύο τμήματα πρωτοετών φοιτητών, οι οποίοι και τελικά κατάφεραν να ικανοποιήσουν τα ψηλά κριτήρια εισδοχής που έχουν τεθεί.

Διακηρυγμένος στρατηγικός στόχος τόσο του Πανεπιστημίου όσο και της Laureate International Universities, του μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού, μέλος του οποίου είναι το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι να καταστεί η Ιατρική Σχολή διεθνές κέντρο ιατρικών σπουδών.

Στο χαιρετισμό του, ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γεώργιος Μαρκουλλής ανέφερε, μεταξύ άλλων,  ότι  «οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα επιτύχουν γιατί τους επιλέξαμε με αξιοκρατικά κριτήρια. Οι ίδιοι προσυπογράφουν τις υψηλές προδιαγραφές και προοπτικές της Σχολής αφού διαθέτουν αντοχές για σκληρή δουλειά, πείσμα και εμμονή για ανέλιξη στο χώρο των επιστημών υγείας, αλτρουισμό προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο και ζήλο για δράση μέσα στα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, τις Φαρμακοβιομηχανίες, σε οργανώσεις γιατρών του κόσμου, σε μονάδες ανακούφισης και στα εργαστήρια της νεόδμητης και γοργά ανερχόμενης διεθνούς Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου».

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Γεώργιος Τάσου ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι «η ίδρυση και λειτουργία της Ιατρικής Σχολής έχει σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τον επιστημονικό κόσμο της Κύπρου … αναβαθμίζει ουσιαστικά την προσφερόμενη ανώτερη εκπαίδευση … αποτελεί ένα σημαντικό κύτταρο γνώσης και μια καινοτομία στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου μας αφού έχει να προσφέρει μια πλειάδα σημαντικών ωφελημάτων επιστημονικών, οικονομικών και κοινωνικών … Αποτελεί ένα αναμφισβήτητο γεγονός ότι η ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου παρέχει στους φοιτητές μια σύγχρονη ιατρική παιδεία υψηλών προδιαγραφών που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σήμερα αλλά και στις ανάγκες του 21ου αιώνα» .

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο βουλευτής Αδάμος Αδάμου εκ μέρους του προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «…έχουμε ανάγκη από άρτια καταρτισμένους και επιδέξιους ιατρούς, οι οποίοι όμως πρωτίστως θα πρέπει να λειτουργούν με αλτρουισμό και πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ιατρικής ηθικής, τόσο στις σχέσεις τους με τους ασθενείς όσο και με τους συναδέλφους τους και χαίρομαι που στο πρόγραμμα σπουδών και στους στόχους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό».

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Σχολή ήδη προσελκύει άριστους υποψήφιους φοιτητές από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιρλανδία, την Ινδία, το Ισραήλ, την Ασία και φυσικά από την Ελλάδα και την Κύπρο. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending