fbpx

Όλα όσα δεν θα κάνει ΠΟΤΕ ένας φοιτητής!

Είναι κάποιες στιγμές που λες: “Τι λες ρε, εγώ; Αποκλείεται να το κάνω αυτό!” ή ίσως “Σίγουραααα ΟΧΙ. Ούτε με σφαίρες δεν θα το έκανα!“. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε κάθε ηλικία, εποχή, τόπο, υπάρχει ένας γενικός κώδικας επικοινωνίας μεταξύ των φοιτητών. Σαν να λένε πως μπαίνουνε σε συγκεκριμένη “ζώνη” και συμφωνούν στα πιο κάτω:

 

1. Δεν θα διαβάσει εκτός κι αν είναι απαραίτητο

Και με το απαραίτητο, εννοούμε εξετάσεις, εργασίες ή παρουσιάσεις. Αλλιώς, όλο το έξτρα υλικό, πηγές, άρθρα και βιβλία που συστήνουν οι καθηγητές, ίσως –λέμε ίσως κατά πλειοψηφία– να μείνουν γραμμένα στο χαρτί (και στα παλιά παπούτσια μερικών).

 

2. Δεν θα μαγειρέψει αν έχει έτοιμο φαγητό 

Πού να μπαίνει τώρα σε τρεχάματα, να αγοράζει φαγητό, να πλένει τα μαγειρικά σκεύη, να συγυρίζει και να κουράζεται.. Ειδικά από τη στιγμή που το φαγητό της μαμάς ή του ντελιβερά απέναντι, δεν συγκρίνεται με τις άκυρες (ή καμένες) απόπειρες του κάθε φοιτητή/τριας..

 

3. Δεν θα πάει στη βιβλιοθήκη από μόνος/η του/της

students_library

Είτε θα πάει επειδή κάποιος φίλος/η τον έχει “πρήξει” για να παν, είτε επειδή κάποιος καθηγητής ζήτησε συγκεκριμένο βιβλίο για εργασία. Και πού αλλού είναι καλύτερα για ένα φοιτητή, γεμάτο ενέργεια και δυνατή φωνή, από το να κλειστεί σε ένα χώρο παντελούς ησυχίας και βαρεμάρας;!

 

4. Δεν θα αγχωθεί, εκτός κι αν μείνει τελευταία στιγμή για τα πάντα

“Διωρία για την επόμενη εργασία: 2 εβδομάδες από τώρα”. Σιγά, τι είναι 2 εβδομάδες; 2 μέρες πριν και πολύ είναι. *Έρχεται η παραμονή της παράδοσης* “ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩΩΩ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩΩ!”

 

5. Δεν θα μείνει σπίτι, εκτός κι αν έχει αλήθεια ΠΟΛΥ διάβασμα

Μόνο τότε θα περιοριστεί ένας φοιτητής/τρια. Ok, υπάρχουν κι εκείνοι που ολημερίς και ολονυχτίς βρίσκονται κλεισμένοι στο σπίτι. Οι υπόλοιποι  φοιτητές, αν ήταν δυνατόν θα έβγαζαν ρίζες στα cafes. Καφέ για ποτό, καφέ για διάβασμα, καφέ για γνωριμίες…

 

6. Δεν θα κάνει ησυχία, εκτός κι αν του το επιβάλουν

Είτε πρόκειται για ψιθυρίσματα και κουβεντούλα στις διαλέξεις ή βιβλιοθήκη, είτε για μεταμεσονύκτια φασαρία στο διαμέρισμα, ένα είναι το σίγουρο. Δεν θα καταλάβει ότι ενοχλεί, εκτός κι αν έρθουν να του κάνουν προσωπική παρατήρηση. Γιατί άραγε..;

 

7. Δεν θα κάνει οικονομίες, μέχρι να μείνει χωρίς λεφτά

Στείλε μαμά/μπαμπά, στείλε κι άλλα λεφτά, έχω ξεμείνει! Είτε που θα σε λυπηθούν, είτε που θα σε βάλουν στη θέση σου για να αντέξεις με όσα έχεις μείνει (άσχετα αν λιμοκτονήσεις τις επόμενες μέρες).

 

Είτε τα κάνεις είτε όχι, τουλάχιστον προσπάθησε να εγκλιματιστείς στη διάθεση και συμπεριφορά της φοιτητικής ζωής. Σίγουρα έχεις να μάθεις και να ζήσεις πολλά ακόμη 😉

Εκτός από τα ΔΕΝ, ρίξε και μια ματιά στα ΠΡΕΠΕΙ:  7 + 1 πράγματα που πρέπει να κάνεις καθώς είσαι φοιτητής

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending