Ένας Γάλλος συγγραφέας ο Jules Renard [ 1864-1910 ] είπε πως «Η διαφορά ανάμεσα σ’ έναν πετυχημένο και στους άλλους δεν είναι η έλλειψη δύναμης ή γνώσης, αλλά μάλλον η έλλειψη θέλησης». Ο Γιάννης ανήκει στους πετυχημένους, σε αυτούς που τίποτα δεν τους χαρίστηκε και που αγωνίστηκαν με πολύ κόπο για να εκπληρώσουν τα όνειρα τους. Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο StudentLife μας συστήνεται ο Γιάννης Χατζηβασίλης, ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Άχνας, ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών, ένας νέος που με πολλή θέληση και θυσίες καταφέρνει να συνδυάζει τις σπουδές του, με τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο.
Γιάννη, είσαι μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας πλέον;
Είναι ο πέμπτος χρόνος φέτος. Ήρθα Λευκωσία όταν ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και παράλληλα έπαιζα στον Ατρόμητο Γεροσκήπου την πρώτη χρονιά. Πηγαινοερχόμουν καθημερινά στην Πάφο, ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή αλλά ανταμείφθηκαν οι κόποι μου , πήρα μεταγραφή στην Ομόνοια και μετακόμισα μόνιμα Λευκωσία.
Σε ποιο κλάδο πέρασες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;
Πέρασα Πολιτικός Μηχανικός. Ήταν η δεύτερη μου επιλογή, η πρώτη μου επιλογή ήταν πάλι Πολιτικός Μηχανικός αλλά στην Ελλάδα.
Οπότε φαντάζομαι σου άρεσε πολύ ο συγκεκριμένος κλάδος σπουδών.
Ναι, επειδή ο πατέρας μου έχει δική του εταιρεία Developers, ήμουν συνεχώς μαζί του από μικρός, μάθαινα πολλά πράγματα, μου άρεσε, μου κίνησε το ενδιαφέρον οπότε επέλεξα αυτόν τον κλάδο.
Δρομολόγια Πάφος-Λευκωσία, ήσουν Ατρόμητο, ήρθε η μεταγραφή στην Ομόνοια και όλα αυτά ενώ οι σπουδές σου συνεχίζονταν κανονικά;
Ήμουν παίκτης του Ατρόμητου, μετά πήρα μεταγραφή στην Ομόνοια για 3 χρόνια, τη δεύτερη χρονιά πήγα “δανεικός” στον Άρη Λεμεσού, επέστρεψα ξανά στην Ομόνοια και φέτος είμαι στον Εθνικό Άχνας. Οι σπουδές συνεχίζονταν κανονικά, ήταν αρκετά δύσκολο αλλά τα συνδύαζα όλα όσο μπορούσα.
Φέτος ξεκίνησε μια προσπάθεια ανάδειξης του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού από το StudentLife. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ομάδες ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και αρκετών άλλων αθλημάτων που λαμβάνουν μέρος στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα. Εσύ το γνώριζες αυτό;
Εγώ το έμαθα στον 3ο χρόνο σπουδών μου, όταν με πλησίασε ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου και μου ζήτησε να ενταχθώ στην ομάδα και να πηγαίνω σε κάποια παιχνίδια να βοηθώ την ομάδα.
Δηλαδή δεν ενημερώθηκες από την πρώτη μέρα που πήγες στο Πανεπιστήμιο ότι υπάρχει Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα;
Όχι, εγώ τουλάχιστον δεν άκουσα κάτι.
Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού;
Όταν μπορούσα πήγαινα και έπαιζα σε κάποια παιχνίδια . Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και σε άλλες ομάδες και στην ομάδα του δικού μου Πανεπιστημίου.
Πιστεύεις ότι ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός έχει την αναγνώριση που του αξίζει; Δηλαδή τα media ασχολούνται με τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό όπως πρέπει να ασχολούνται;
Νομίζω πως όχι, αφού όπως σας είπα και πριν ούτε καν ήξερα τι είναι ο Πανεπιστημιακός Αθλητισμός, ήταν κάτι εντελώς άγνωστο σε ‘μένα.
Κλείνοντας μια συμβουλή για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με κάποιο άθλημα και είναι σε δίλημμα όσο αφορά τις σπουδές τους
Καταρχήν, δεν είπα ποτέ: “Θα παίξω μόνο ποδόσφαιρο και αυτό είναι“. Σίγουρα θέλω ένα πτυχίο και από τη στιγμή που μπορώ και τα συνδυάζω, όσο καλύτερα μπορώ, γιατί να μην το κάνω; Είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις, θέλει πολλές θυσίες αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν το θέλεις.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ!