fbpx

7 μύθοι περί φιλίας & η αλήθεια!

Τι ισχύει και τι όχι για τη φιλία; Μην παραμυθιάζεσαι…

Κυκλοφορούν αρκετοί μύθοι περί φιλίας που στην πραγματικότητα δεν υφίστανται. Κάποιοι δημιουργούνται από φόβο, άλλοι από άγνοια αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σου παρουσιάζουμε τους επικρατέστερους κι αποκαλύπτουμε την αλήθεια που κρύβεται πίσω από αυτούς.

Μύθος #1 Όσο περισσότεροι φίλοι, τόσο το καλύτερο
Η αλήθεια: Το ζητούμενο είναι η ποιότητα, όχι η ποσότητα

Κι όμως το ζητούμενο δεν είναι το ποσοτικό. Δε θα είσαι πιο ευτυχισμένη με το να περιβάλλεσαι από πολλούς ανθρώπους, Ευτυχισμένη γίνεσαι αν περιβάλλεσαι από ανθρώπους που σε νοίαζονται καισ ε αγαπούν. Δώσε βάση λοιπόν στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα! Άλλωστε, οι πολλές φιλίες θέλουν κόπο, χρόνο και χρήμα: τα διαθέτεις;

Μύθος #2 Οι καλές φιλίες κρατούν για πάντα
Η αλήθεια: Ελάχιστοι μένουν ως τα βαθιά γεράματα

Η αλήθεια είναι ότι εθελοτυφλούμε. Οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, αλλάζουν μαζί με τις ανάγκες μας αλλά και τη φάση ζωής που διανύουμε. Μια πιθανή μετακόμιση ή και μετανάστευση, η δημιουργία οικογένειας ή απλά η εξέλιξή μας έχει ως αποτέλεσμα να χανόμαστε με ανθρώπους που τους θεωρούμε φίλους αδελφικούς. Ελάχιστοι ή και κανένας δε θα παραμείνει μέχρι τα βαθιά γεράματα.

newego_LARGE_t_821_105892456_type11885

Μύθος #3 Δεν υπάρχει φιλία μεταξύ γυναίκας – άνδρα
Η αλήθεια: Κι όμως μπορεί να υπάρξει

Η αλήθεια είναι πως η σχέση των δύο φίλων πάντα διέπεται από έναν ερωτισμό, ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορει να υπάρξει αληθινή φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων του αντίθετου φίλου.

Μύθος #4 Ένας καλός φίλος δε θα σε απογοητεύσει ποτέ
Η αλήθεια: Όλοι μπορούν να μας πληγώσουν

Οι φίλοι δεν είναι αλάνθαστοι. Είναι σίγουρο με μαθηματική ακρίβεια πως κάποια στιγμή θα απογοητευτείς ακόμη κι από την πιο στενή σου φίλη. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν την καθιστά κακιά ή ανέμπιστη φίλη. Ουδείς αλάνθαστος. Εσύ δεν κάνεις λάθη;

newego_LARGE_t_821_105961076_type11885

Μύθος #5 Δεν έχει φίλους: Δε θα είναι τυχαίο
Η αλήθεια: Μη βιάζεσαι να κρίνεις για να μην κριθείς

Η λογική πως κάποιος άνθρωπος μοναχικός ευθύνεται για τη μοναξιά του είναι άκρως λανθασμένη. Δε σημαίνεις πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει και να συνανασταρφεί. Σκέψου τον εαυτό σου. Μήπως υπήρξε περίοδος μοναξιάς; Τι έφταιγε; Για παράδειγμα ένας χωρισμός, εξαντλητικά ωράρια εργασίας ή ακόμη και η μετακόμιση σε μια ξένη πόλη είναι πιθανές αιτίες. Σκέψου πριν κρίνεις!

Μύθος #6 Οι φίλοι φέρνουν την ευτυχία
Η αλήθεια: Συν Αθηνά και χείρα κίνει

Ο μόνος που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη είναι ο ίδιος σου ο εαυτός! Αν αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι και τον αγαπήσεις, τότε θα μπορέσεις να αγγίξεις την ευτυχία. Δεν έχει καμία σημασία πόσους φίλους έχεις ή πόσους δεν έχεις!

newego_LARGE_t_821_105656794_type11885

Μύθος #7 Χρειάζεσαι απαραίτητα κολλητή/ο
Η αλήθεια: Μπορείς να έχεις περισσότερους από έναν κολλητό/η

Όταν σε ρωτούν ποιά είναι η κολλητή σου ή ο κολλητός σου φίλος δεν ξέρεις τι να απαντήσεις καθώς έχεις περισσότερους απο 1 αγαπημένους φίλους στην κορυφή της πυραμίδας; Μη νιώθεις άσχημα γι΄αυτό. Δε χρειάζεται να δώσεις τον τίτλο αυτόν σε ένα μόνο άτομο. Στο βάθρο μπορούννα ανέβουν περισσότεροι του ενός καθώς το έπαθλο τηε φιλίας μπορεί να μοιραστεί!

Πηγή: e-go.gr

Διάβασε επίσης και το σχετικό άρθρο περί φιλίας: Πώς να περάσεις ΤΕΛΕΙΑ με την παρέα σου, χωρίς απαραίτητα να βγεις έξω!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending