fbpx

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Βραβείο καλύτερης δημοσίευσης (bestpaperaward) στο 12διεθνές συνέδριο

International Conference on Service Oriented Computing (ICSOC 2014)

To βραβείο καλύτερης δημοσίευσης συνεδρίου (bestpaperaward) έλαβε ομάδα ερευνητών του Εργαστηρίου Διαδικτυακού Υπολογισμού του Τμήματος Πληροφορίκης του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Ομάδα Κατανεμημένων Συστημάτων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης για την επιστημονική εργασία τους, με τίτλο “ADVISE – a Framework for Evaluating Cloud Service Elasticity Behavior”. Η βράβευση πραγματοποιήθηκεστο πλαίσιο του 12oυ Διεθνούς Συνεδρίου ICSOC (InternationalConferenceonServiceOrientedComputing), το οποίο διεξήχθη στο Παρίσι.

Η κυπριακή ερευνητική ομάδα αποτελείται από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Δημήτρη Τριχινά, το Λέκτορα Δρ Γιώργο Πάλλη και τον Καθηγητή Μάριο Δ. Δικαιάκο. H αυστριακή ομάδα αποτελείται από τους διδακτορικούς φοιτητές, Georgiana Copil, Daniel Moldovan και τους καθηγητές, Hong-Linh Truong και Schahram Dustdar.

Η βραβευμένη δημοσίευση παρουσιάζει το ADVISE, ένα πλαίσιο (framework) εργαλείων το οποίο εκτιμά και αξιολογεί την ελαστική συμπεριφορά εφαρμογών που εκτελούνται σε Υπολογιστικές Νεφέλες (Cloud), με στόχο την ελαχιστοποίηση του κόστους χρήσης των Υπολογιστικών Νεφελών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της ποιότητας και της επίδοσης των εφαρμογών. Το ADVISE συλλέγει δεδομένα που αφορούν μια εφαρμογή και την Υπολογιστική Νεφέλη στην οποία αυτή θα αναπτυχθεί, και με βάση τεχνικές ομαδοποίησης (clustering) και εκμάθησης (learning) εκτιμά ποιά θα είναι η ελαστική συμπεριφορά της εφαρμογής και των υποσυστημάτων της στο εγγύς μέλλον. Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε αληθινές πλατφόρμες Υπολογιστικών Νεφελών και εφαρμογές, έδειξαν ότι το ADVISE έχει την ικανότητα να εκτιμάει και να αξιολογεί δυναμικά την ελαστική συμπεριφορά εφαρμογών.

Η βραβευμένη ερευνητική εργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (FP7) ερευνητικού έργου CELAR (Cloud ELAsticity pRovisioning), το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής για την επίτευξη αυτοματοποιημένης ελαστικότητας στις Υπολογιστικές Νεφέλες.

Περισσότερες πληροφορίες για το CELAR υπάρχουν στο http://celarcloud.eu και στο http://youtu.be/m-9PToSE4uY .

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending