fbpx

Τρία βραβεία έρευνας σε φοιτητές του ΤΕΠΑΚ από το ΙΠΕ

Τρεις εργασίες φοιτητών του ΤΕΠΑΚ βραβεύονται φέτος από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Φοιτητές στην Έρευνα (ΦΟΙΤΩ) 2013-2014».

Ο διαγωνισμός ΦΟΙΤΩ διεξάγεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας» του ΙΠΕ και αφορά προπτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες που εκπονούνται από φοιτητές οποιασδήποτε εθνικότητας που φοιτούν σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου ή Κύπριοι που φοιτούν σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα:

Οι Ιωάννα Αγγελίδου και Χαρά Αποστολίδου του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων απέσπασαν το 1ο βραβείο για προπτυχιακούς φοιτητές, με την εργασία «Μελέτη της βιοποικιλότητας των αρθροπόδων οργανισμών στο εσωτερικό και στα περιθώρια της καλλιέργειας τομάτας», με επιβλέποντα τον Λέκτορα Μενέλαο Σταυρινίδη.

Στον Χάρυ Γεωργίου του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών απονέμεται το 3ο βραβείο προπτυχιακής εργασίας, για την εργασία του με θέμα «Ακτινοβόληση μετάλλων με λέιζερ υπερβραχέων παλμών» και επιβλέποντα τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Κωνσταντινίδη. Ο Μάριος Κερίμης, φοιτητής του προγράμματος Μάστερ στη Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, κέρδισε το 1ο βραβείο για μεταπτυχιακούς φοιτητές για την εργασία του με τίτλο «Ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη χρήση νερού στον ξενοδοχειακό τομέα της Κύπρου» και επιβλέποντα τον Αναπληρωτή Καθηγητή Θεόδωρο Ζαχαριάδη.

Η βράβευση των φοιτητών από το ΙΠΕ, που θα συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο, θα διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας 2014» που διοργανώνει το Ίδρυμα. Το Πανεπιστήμιο συγχαίρει θερμά τους βραβευθέντες και εύχεται η επιτυχία αυτή να βρει μιμητές και στις νεότερες γενιές φοιτητών του ΤΕΠΑΚ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending