fbpx

Οι 10 top πόλεις για φοιτητική ζωή!

Πέρα από τη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο η QS (QS World University Rankings – Top Universities) πρόσφατα έβγαλε και μία άλλη, αυτή με τις 10 top πόλεις που συνδυάζουν ομορφιά αλλά και υψηλό επίπεδο σπουδών.

1) Cape Town-Νότιος Αφρική

Mία πόλη με 43% του πληθυσμού κάτω από την ηλικία των 25 είναι ο ιδανικός προορισμός για πολλούς φοιτητές.

2) Εδιμβούργο-Σκωτία 

Αποτελεί έναν από τους top προορισμούς για φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην 17η ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

3) Κuala Lumpur- Μαλαισία

Mία από τις ομορφότερες πόλεις της Ασίας που συνδυάζει παράδοση αλλά και την τεχνολογία. Το Universiti Malaya βρίσκεται στην 167η θέση της κατάταξης QS.

4) Kyoto-Ιαπωνία

kaliteri-poli-gia-na-ziseis-660

Mπορεί η πιο γνωστή πόλη της Ιαπωνίας να είναι το Τόκυο, όμως η πόλη του Κyoto θεωρείται πιο όμορφη όταν θες να ζήσεις την ιαπωνική κουλτούρα και πολιτισμό.

5) Μιλάνο-Ιταλία

Το Μιλάνο (που έχει και πολύ φθηνές πτήσεις από Ελλάδα) θεωρείται η πιο «μοδάτη» πόλη στην Ιταλία. Ιδανική πόλη για σπουδές καθώς έχει πληθώρα πανεπιστημίων σε πολλά γνωστικά αντικείμενα.

main

6) Μόσχα-Ρωσία

Η πόλη με το μεγαλύτερο αριθμό εκατομμυριούχων στον κόσμο. Η επιβλητική κόκκινη πλατεία αλλά και πολλά άλλα ιστορικά μνημεία θα σας εντυπωσιάσουν σίγουρα. Τρία πανεπιστήμια της Μόσχας βρίσκονται στο top 400 του κόσμου με το Lomonosov Moscow State University να βρίσκεται στην 120η θέση.

7) Πράγα-Τσεχία

Είναι μία από τις πιο ωραίες πόλεις στην Ευρώπη. Συνδυάζει την καλή ζωή με τις πολύ καλές τιμές και είναι κι αυτή από τους top Ευρωπαϊκούς προορισμούς σπουδών. Το Charles University που θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο της πόλης βρίσκεται στη θέση 233 της λίστας QS.

8) Στοκχόλμη-Σουηδία

Μπορεί στα βόρεια να κάνει κρύο για εμάς τους Έλληνες αλλά η ομορφιά της Στοκχόλμης αξίζει τον κόπο.  Η ποιότητα πανεπιστημίων που έχει δεν περνάει απαρατήρητος.

9) Σίδνεϊ-Αυστραλία

pio-omorfes-poleis-kosmou-15

Μπορεί να είναι στην άλλη άκρη του κόσμου αλλά είναι μία από τις καλύτερες πόλεις στον κόσμο για να ζήσεις, πόσο μάλλον να σπουδάσεις. Το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ βρίσκεται στην 38η της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ άλλα 3 φιγουράρουν στο top 300.                                                                                                                                                                   

10) Bανκούβερ-Καναδάς

Η πρωτεύουσα της καλοπέρασης, αν κάποιος αναζητεί τον ιδανικότερο τόπο διαμονής στον πλανήτη η πόλη αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Το University of British Columbia το οποίο είναι στην 49η θέση της κατάταξης QS είναι ένα από τα 4 ιδρύματα που έχει η πόλη.

Πηγή: mycampus.gr

Ίσως σε ενδιαφέρει και το σχετικό άρθρο: Τα 10 παλαιότερα πανεπιστήμια που λειτουργούν ακόμα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending