fbpx

UNI SPORTS: Θρίλερ με νικητή το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (PHOTOS)

Ντέρμπι με τα όλα του διεξήχθη χθες στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής για το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Βόλει Αντρών ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο,με το δεύτερο να παίρνει μεγάλης σημασίας νίκη με 2-3 σετ, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από αλλεπάλληλες ανατροπές.

Στο πρώτο σετ, το Ευρωπαϊκό μπήκε καλύτερα στον αγώνα παίρνοντας το προβάδισμα (4-7). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, όμως σε μια εικόνα που θα βλέπαμε πολύ συχνά μετέπειτα στον αγώνα, πήρε το προβάδισμα με 10-8, μόνο για να ξαναβρεθεί πίσω στο σκορ λίγο πιο μετά (12-13). Από’κει και πέρα, οι 2 ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται πιο ψύχραιμοι στα τελευταία στάδια του σετ και παίζοντας επιθετική άμυνα πάνω σχεδόν στο φιλέ  να γράφουν το 0-1 (24-26).

Το ξεκίνημα του δεύτερου σετ βρήκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφασισμένο να ισοφαρίσει παίρνοντας το προβάδισμα 5-0. Το Ευρωπαϊκό όμως αντεπιτέθηκε και αφού πήρε το προβάδισμα (7-8) δεν κοίταξε πίσω με την διαφορά να φτάνει μέχρι και το +10 (10-20). Σ’αυτό το σημείο, οι πετοσφαιριστές του Ευρωπαϊκού κάπου εφησυχάστηκαν με τους γηπεδούχους να το εκμεταλεύονται και να μειώνουν (18-23) μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Αυτό δεν ήταν αρκετό όμως αφού το σετ κατέληξε και πάλι στο Ευρωπαϊκό (19-25).

Το τρίτο σετ αποδείχθηκε και το πιο κρίσιμο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.Το Πανεπιστήμιο Κύπρου μπήκε και πάλι δυνατά αφού έπαιζε κυριολεκτικά το τελευταίο του χαρτί αν ήθελε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.Παίζοντας ψυχωμένα και εκμεταλλευόμενο τα λάθη του Ευρωπαϊκού πήρε το προβάδισμα (7-2) και παρότι το Ευρωπαϊκό μείωσε (18-15) αρχικά και ισοφάρισε ακολούθως (18-18) δεν ήταν διατεθειμένο να χάσει το σετ. Και αφού πήρε το προβάδισμα (20-19) το παιχνίδι μετά παιζόταν στην τρίχα. Το Ευρωπαϊκό ισοφάρισε μετά από ένα εκπληκτικό πόντο με αμέτρητα ράλι (20-20) και γύρισε το σετ (20-22). Υπέπεσε όμως σε λάθη που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο παιχνίδι παίρνοντας το σετ (27-25).

Κάπως έτσι και ενώ το Ευρωπαϊκό ήταν κοντά στο 0-3 σετ που σήμαινε και την νίκη, έχασε το σετ, έγινε το 1-2 και το Πανεπιστήμιο Κύπρου πήρε το μομέντουμ του αγώνα. Αυτό ήταν που θα το έβαζε γερά στο παιχνίδι της νίκης αφού το τέταρτο σετ ήταν καυτό με όλη τη σημασία της λέξης. Οι δυο ομάδες πήγαιναν από την αρχή πόντο-πόντο χωρίς να φαίνεται να μπορεί κάποια να επιβληθεί της άλλης. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου όμως εκμεταλλεύτηκε την καλή του ψυχολογία στους κρίσιμους τελευταίους πόντους και πήρε το σετ με το απίστευτο 30-28 οδηγώντας το παιχνίδι στο ται-μπρεικ.

Με το παιχνίδι να εξελίσσεται σε γκραν-γκινιολ το ται-μπρεικ δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, έχοντας φτερά στα πόδια εξαιτίας της ισοφάρισης, έφτασε να προηγείται μέχρι και 8-1 εκμεταλλευόμενο και την νευρικότητα που έφερε η απώλεια των 2 σετ στο Ευρωπαικό.

Κάπου εκεί όμως αποφάσισαν στους φιλοξενούμενους πως το παιχνίδι δεν θα χανόταν ότι και να γίνει. Τρέχοντας ένα σερί 2-7  ισοφάρισαν σε 9-9 και άγχωσαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το παιχνίδι παιζόταν και πάλι στον πόντο με το Ευρωπαϊκό να καταφέρνει να πάρει το σετ (14-16) και ταυτόχρονα μια υπερπολύτιμη νίκη στην προσπάθεια του να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οι δυο ομάδες αγωνίστηκαν ως εξής:

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μηνά, Κωνσταντίνου, Ηρακλέους, Καραγιάννης, Μουστάκας, Απλιτζιώτης, Κασινόπουλος, Φώτης.

UCY TEAM VOLLEYBALL MEN

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Αναγνωστόπουλος, Χατζηθωμά, Χαραλάμπους, Μαρμπούφ, Αλεξανδρίδης, Γεωργίου, Αβέρκιου, Βόλτρ, Αγαθοκλέους, Μαυρίκης, Καφίζας.

EUC VOLLEY TEAM MEN

Φωτογραφικό Υλικό:

UCY VS EUC VOLLEY MEN 1

UCY VS EUC VOLLEY MEN 2

UCY VS EUC VOLLEY MEN 3

UCY VS EUC VOLLEY MEN 4

UCY VS EUC VOLLEY MEN 5

UCY VS EUC VOLLEY MEN 6

UCY VS EUC VOLLEY MEN 7

UCY VS EUC VOLLEY MEN 8

UCY VS EUC VOLLEY MEN 9

UCY VS EUC VOLLEY MEN 10

UCY VS EUC VOLLEY MEN 11

UCY VS EUC VOLLEY MEN 12

UCY VS EUC VOLLEY MEN 13

UCY VS EUC VOLLEY MEN 14

UCY VS EUC VOLLEY MEN 15

UCY VS EUC VOLLEY MEN 16

UCY VS EUC VOLLEY MEN 17

UCY VS EUC VOLLEY MEN 18

UCY VS EUC VOLLEY MEN 19

UCY VS EUC VOLLEY MEN 20

UCY VS EUC VOLLEY MEN 21

UCY VS EUC VOLLEY MEN 22

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending