fbpx

UCY: Οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής «ταξιδεύουν» εικονικά στον ανθρώπινο οργανισμό

Τρία πρωτοποριακά Τραπέζια Εικονικής Ανατομίας είναι πλέον στη διάθεση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου για το μάθημα της Ανατομίας. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η μοναδική Σχολή στην Κύπρο που διαθέτει αυτή την υπερμοντέρνα τεχνολογία.

Το Τραπέζι Εικονικής Ανατομίας

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα ψηφιακής απεικόνισης της ανατομίας του ανθρώπινου σώματος, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Anatomage Inc., σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ και χρησιμοποιείται από πέραν των 110 Ιατρικών Σχολών και άλλων Οργανισμών στον κόσμο.

Το Τραπέζι Εικονικής Ανατομίας παρουσιάζει το ανδρικό και γυναικείο σώμα σε τρισδιάστατη μορφή και στο φυσικό του μέγεθος αντλώντας δεδομένα από αξονικές τομογραφίες και MRI scans πραγματικών ασθενών. Διαθέτει προηγμένη οθόνη αφής και «εικονικό» μαχαίρι επιτρέποντας στους φοιτητές να μελετήσουν ακίνδυνα τον ανθρώπινο οργανισμό, να αφαιρέσουν ιστούς, όργανα, αγγεία και νεύρα με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης.

Το Τραπέζι Εικονικής Ανατομίας προσφέρει μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία αφού επιτρέπει στο χρήστη να περιστρέψει το σώμα σε οποιαδήποτε πλευρά επιθυμεί και να δει το σώμα από μπροστά, πίσω, πλάγια και ανάποδα.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending