fbpx

FREDERICK: «Με τη Ματιά του Ερευνητή»

Μεγάλη επιτυχία είχαν τα τρία  θεματικά περίπτερα με τα οποία συμμετείχε το ΠανεπιστήμιοFrederick στην ημερίδα «Με τη Ματιά του Ερευνητή» του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας, στο Συνεδριακό Κέντρο.

Τα τρία θέματα του Πανεπιστημίου Frederick ήταν η Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία με την Κούπα του Πυθαγόρα και τις Τροχαλίες, η χρήση των ρομπότ στην Εκπαίδευση και οι Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για Έξυπνες Κινητές Συσκευές. Όλα τα περίπτερα «απαιτούσαν» τη συμμετοχή, συνδυάζοντας γνώση, έρευνα και παιχνίδι.

Αποτέλεσμα, να τραβήξουν την προσοχή εκατοντάδων μαθητών και μικρών παιδιών που βρήκαν την ευκαιρία να πειραματιστούν, να διασκεδάσουν, και να μάθουν καινούργια πράγματα με την εμπνευσμένη καθοδήγηση των Καθηγητών και των Ερευνητών του Πανεπιστημίου.

25902223

Η εκδήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Έρευνας & Καινοτομίας». Το Πανεπιστήμιο, την ίδια μέρα, διοργάνωσε στους χώρους του και μια εκδήλωση που απευθυνόταν σε μαθητές. Στην εκδήλωση αυτή, δύο διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί που γνωρίζουν καλά τα μονοπάτια της Επιστημονικής Έρευνας, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστας Καδής και οΠρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους, ξεδίπλωσαν τις εμπειρίες τους στους μαθητές και τους γέμισαν ερεθίσματα και περιέργεια.

Oι επόμενοι Einstein και Steve Jobs, ζουν ανάμεσά μας και η αποστολή της Παιδείας, είναι να διευκολύνει την ανάδειξή τους και να τους «στρώσει το δρόμο».

Το Πανεπιστήμιο Frederick τουλάχιστον, έτσι βλέπει το ρόλο του.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending