fbpx

Η κα. Μαρία Ηροδότου αποκλειστικά στο StudentLife

Η κα. Μαρία Ηροδότου μιλά αποκλειστικά στο StudentLife για τα καθήκοντα και το ρόλο της στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό της Κύπρου και φυσικά για το άθλημα της αντισφαίρισης. Η κα. Ηροδότου είναι κάτοχος Bachelor Degree, από το Ρωσικό Κυβερνητικό Πανεπιστήμιο Φυσικής Αγωγής και Τουρισμού, στην Φυσική Αγωγή με ειδικότητα την αντισφαίριση και κάτοχος Master’s Degree στην Αθλητική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο στο Vassil Levski στην Βουλγαρία. Την τρέχουσα περίοδο κάνει την διδακτορική διατριβή της στην αντισφαίριση στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Κα. Μαρία ποια είναι η θέση σας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο άθλημα της αντισφαίρισης;

Καταρχάς, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκομαι από το 2006 και είμαι ΠροπονήτριαΓυμνάστριαΥπεύθυνη για το άθλημα της αντισφαίρισης Ανδρών και Γυναικών. Χρησιμοποίησα τον όρο Υπεύθυνη γιατί εκτός από το Παγκύπριο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκοί Αγώνες – Πανεπιστημιάδα) είμαι υπεύθυνη και για την οργάνωση των εσωτερικών πρωταθλημάτων στα οποία έχει δικαίωμα όλη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα. Επίσης, είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Αντισφαίρισης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Αντιπταίρισης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Αντισφαίρισης Κύπρου. Τέλος είμαι υπεύθυνη για την επίβλεψη του γυμναστηρίου καθώς και την καθοδήγηση των φοιτητών με προγράμματα εκγύμνασης.

Υπάρχει ενδιαφέρον για το γυμναστήριο από τους φοιτητές;

Το γυμναστήριο είναι σε λειτουργία από το 2008 όπου υπήρχαν λίγα μέλη. Λόγω και της οικονομικής κρίσης χρόνο με χρόνο αυξανόταν σημαντικά η προέλευση των φοιτητών ώσπου και φτάσαμε στο σημείο να είναι γεμάτο στις ώρες αιχμής (κατά το απόγευμα). Τα οφέλη των φοιτητών από το γυμναστήριο είναι πολλά αφού είναι δωρεάν και περιλαμβάνει σύγχρονα μηχανήματα, σύγχρονα αποδυτήρια και σάουνα.

Ποιο είναι κατά την γνώμη σας το επίπεδο της Αντισφαίρισης στον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό στην Κύπρο;

Το επίπεδο της αντισφαίρισης θα έλεγα πως είναι σχετικά χαμηλό και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι αθλητές διαλέγουν τα πανεπιστήμια του εξωτερικού τα οποία τους παρέχουν υποτροφίες καθώς και την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου και να έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα ονόματα της αντισφαίρισης. Τα τελευταία 4 – 5 χρόνια είχαμε την τύχη να έχουμε υψηλού επιπέδου αθλητές της αντισφαίρισης οι οποίοι ανέβασαν το επίπεδο του αθλήματος στο Πανεπιστημιακό Αθλητισμό της Κύπρου. Με αυτούς τους αθλητές μας δόθηκε η ευκαιρία να προβάλουμε τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό της Κύπρου στο άθλημα της αντισφαίρισης και στην Ευρώπη.

Το αποκορύφωμα της προσπάθειας μας στην αντισφαίριση, μας έφερε την 2η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες όπου χάσαμε την πρώτη από λεπτομέρειες.

Υπάρχει η κατάλληλη προβολή και αντιμετώπιση από τα μέσα ενημέρωσης;

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται σωστή ενημέρωση από τα μέσα. Έγινε μια προσπάθεια για ανάδειξη και προβολή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού πριν κάποια χρόνια αλλά δυστυχώς δεν είχε συνέχεια. Τώρα βλέπουμε μια νέα προσπάθεια από το StudentLife που η ομάδα του έδειξε μια καλή θέληση και ενδιαφέρον για προβολή του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού της Κύπρου τόσο στα πρωταθλήματα όσο και στις εκδηλώσεις.

Κλείνοντας μια συμβουλή για τους φοιτητές – αθλητές.

Μέσα από τον αθλητισμό οι φοιτητές κάνουν φιλίες, αθλούνται, ξεφεύγουν από το άγχος των μαθημάτων και γενικά τους βοηθά στην καλή λειτουργία του οργανισμού τους που επιφέρει καλή διάθεση, καλύτερη απόδοση στα μαθήματα τους και ευημερία.

Ο στόχος του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού είναι οι φοιτητές οι οποίοι ασχολούνται με τον αθλητισμό να τους γίνει βίωμα έτσι ώστε να τον συνεχίσουν και στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους. Μέσα από τα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα και τις ομάδες οι αθλητές οι οποίοι ξεχωρίζουν τους δίνεται η ευκαιρία να προβληθούν σε υψηλό επίπεδο και να κυνηγήσουν τις προοπτικές που τους δίνονται για αθλητική συνέχεια και καταξίωση.  

TENNIS WOMEN FINAL 2014 UCY VS CUT 53

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑ. ΜΑΡΙΑ ΗΡΟΔΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending