fbpx

7 εύκολοι τρόποι για μείωση της κοιλιάς σου σε μία εβδομάδα!

Με το καλοκαίρι να είναι μόνο λίγους μήνες μακριά, ψάχνεις να βρεις εύκολους τρόπους αδυνατίσματος. Αντί να λιμοκτονείς με νέα δίαιτα ή να ξοδεύεις άπειρες ώρες στο γυμναστήριο, απλά δοκίμασε αυτά τα εύκολα κόλπα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Είναι κι αρκετά νόστιμα επίσης:

 

1. Άλλαξε το πρόγευμά σου.

daha-cok-proteın-almanızın-gerektiğinini-5-göstergesi

Γρήγορο και εύκολο αδυνάτισμα; Κανένα πρόβλημα! Απλά άλλαξε το πρωινό σου από δημητριακά, βρώμη ή σχετικά φαγητά, σε ένα γεμάτο-πρωτεΐνη πρόγευμα. Θα αυξηθεί ο μεταβολισμός σου κατά 25% περισσότερο, παρά με τους υδατάνθρακες που έπαιρνες πριν. Πολύ καλές επιλογές:

  • Ασπράδια αυγών ή
  • shake πρωτεΐνης ή

 

  • Ελληνικό γιαούρτι με μούρα

 

2. Πρόσθεσε φυτικές ίνες.

eat-your-fiber

Είναι βαρετές, το ξέρουμε αλλά σίγουρα θα βοηθήσουν. Δίνουν την αίσθηση κορεσμού και δεν νιώθεις να πεινάς.  Άρα, λιγότερες θερμίδες και μείωση της ζάχαρης στο αίμα. Μπορείς να δοκιμάσεις:

  •  λινάρι,
  • σπόρους chia
  • ψύλλιο σε σκόνη
  • μούρα
  • μη-αμυλούχα λαχανικά
  • αλεύρι καρύδας

 

3. Άλλαξε τα λίπη που προσλαμβάνεις.

CookingSpray

Τα “υγιεινά λίπη” είναι σημαντικά για τη διατροφή και τη λειτουργία του εγκεφάλου σου, αλλά ίσως σου προσθέσουν βάρος πιο εύκολα από άλλα. Μείωσε του ξηρούς καρπούς και τα μαγειρικά λάδια, ακόμη και τα υγιεινά. Προσπάθησε να τρως λινάρι ή σπόρους chia, που έχουν περισσότερη πρωτεΐνη και ίνες από τους ξηρούς καρπούς και λιγότερο λίπος. Να προτιμάς cooking spray, αντί λάδι όταν μαγειρεύεις.

 

Δες:  5 τροφές που απαγορεύεται να τρως τις βραδινές ώρες!

 

4. Κράτα απλό το δείπνο σου.

016

Μιας και δεν καις θερμίδες όταν σερφάρεις στο διαδίκτυο ή βλέποντας τηλεόραση αργά τη νύκτα, είναι σημαντικό το δείπνο σου να είναι ελαφρύ. Ιδανικό παράδειγμα:

  • Ψάρι με λαχανικά με γλυκοπατάτα ή

 

  • Κινόα με λαχανικά

 

  • Μπαχαρικά και βότανα (αντί: λάδι, αλάτι ή βούτυρο)

… και είσαι έτοιμος/η!

 

5. Ζάχαρη και  γλυκαντικά;

88689d59b391

Γύρισέ το στη stevia αντί έξτρα γλυκαντικά ή σε “φυσικά“, όπως το σιρόπι και το μέλι. Η στέβια δεν έχει θερμίδες και δεν επηρεάζει τη γλυκόζη σου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για την πιο υγιεινή προτίμηση για ‘σένα.

 

6. Περισσότερο γιαούρτι.

greek-yogurt

Η υψηλή περιεκτικότα σε πρωτεΐνη και προβιωτικών, μπορεί να μειώσει το λίπος σου και το φούσκωμα στην κοιλιά. Το κόλπο είναι να τρως απλό, άπαχο ελληνικό γιαούρτι (και αν θέλεις προσθέτεις στέβια για λίγη γλύκα).

 

7. Μη ξεχάσεις και λίγη ενδυναμωτική γυμναστική.

female-weight-training

Με την αερόβια γυμναστική, αλλά κυρίως τα βάρη θα έρθει η επίπεδη κοιλιά. Το κτίσιμο των μυών σου καίει το λίπος, ακόμη και μετά από 12 ώρες μετά από δυνατή γυμναστική. Ξεκίνα με 20 λεπτά τη μέρα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Δεν χρειάζεται να τρως μόνο rice cakes ή λαχανικά για να δεις αποτελέσματα! Απλά δοκίμασε τα πιο πάνω. Ένας αργός μεταβολισμός δεν πρέπει να είναι φίλος σου.

Πηγή: allwomenstalk.com

Δες επίσης: Τα 3 «OΧΙ» της δίαιτας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending