fbpx

Αλλιώτικοι άνθρωποι..

Ο χαμός και ο πόνος έχουν ένα μαγικό και μοναδικό τρόπο να σε μεταμορφώνουν. Όσοι συνάντησαν στη ζωή τους μεγάλες απώλειες έμαθαν να είναι πιο “σκληροί” με διαφορετικές προτεραιότητες και στόχους. Κύριο χαρακτηριστικό τους; Έμαθαν να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους και να τους κοιτάνε κατευθείαν στα μάτια.

Λόγω συγκυριών, μεγαλώνουν, ωριμάζουν απότομα, χωρίς να το έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Δεν ευθύνονται, ξέρετε, για όλα οι άνθρωποι.

 

Αναγκάζονται να αναλάβουν ευθύνες πολύ νωρίς, μιας και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Όταν όμως η πραγματικότητα σε βρίσκει απότομα και απροετοίμαστο, μαθαίνεις να μην ασχολείσαι με το επιφανειακό, αλλά με κάτι πιο βαθύ. Γι’αυτό άλλωστε κοιτάνε τους ανθρώπους στα μάτια.. Κακά τα ψέματα, μόνο εκεί μπορείς να δεις την ψυχή του άλλου.

Ξέροντας πώς τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεδομένο, βιάζονται να ζήσουν όλα όσα έχουν ονειρευτεί με τον φόβο πώς ο χρόνος τους είναι πολύ περιορισμένος. Το κάθε λεπτό που περνάει είναι σημαντικό, γι’ αυτό μιλάνε πολλές φορές, χωρίς να σκεφτούν.

Σίγουρα καταθέτουν το κάθε τους συναίσθημα, την ώρα που γεννιέται, με την πεποίθηση πως καλύτερα να πληγωθούν ακόμη λίγο, παρά τους μείνουν απωθημένα και μισοτελειωμένες πράξεις για μια ζωή.

annakarina_danish-doll_light_me_a_cigarette

Αυτοί οι άνθρωποι όμως είναι τόσο ανθεκτικοί όσο και ευαίσθητοι. Αν δεν έχεις να τους προσφέρεις και πολλά καλύτερα να αποχωρήσεις αθόρυβα, για να τους αφήσεις να συνεχίσουν τον δρόμο τους, μήπως βρουν όλα όσα ψάχνουν. Αλλά ποτέ  μην τους ξεγελάσεις, μηνπαίξεις” μαζί τους . Υπάρχουν πολλά ανθρωπάκια που αντέχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Αυτοί όμως όχι.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι χαμηλών τόνων, επειδή είναι αντικοινωνικοί ή επειδή θέλουν να περνάνε απαρατήρητοι, αλλά επειδή δεν τους αρέσει να ενοχλούν κανέναν και για κανέναν λόγο. Η αλήθεια είναι πως όποιος θέλει να είναι δίπλα τους, το καταλαβαίνει από πολύ νωρίς. Έτσι κι αλλιώς, η πολλή βαβούρα μόνο πονοκέφαλο μπορεί να τους προκαλέσει..

Θα τους δεις να γελάνε συχνά και δυνατά. Όχι επειδή είναι χαζοχαρούμενοι, αλλά επειδή έτσι έχουν μάθει.

 

Όταν σε ρίχνει η ζωή απότομα στα πολύ βαθιά, εσύ οφείλεις να κάνεις δύο πράγματα:

  • Το πρώτο είναι να μάθεις να κολυμπάς όσο καλύτερα μπορείς.
  • Το δεύτερο είναι να μάθεις να αντιμετωπίζεις τα πάντα με χαμόγελο.

Φυσικά ίσως και να πιστεύουν πως με τα πολλά χαμόγελα θα γίνει ο κόσμος καλύτερος, πιο όμορφος, πιο φωτεινός και ασυζητητί με περισσότερη αγάπη και λιγότερο μίσος.

Όταν γνωρίσεις κάποιον απ’ αυτούς, να του φερθείς με αγάπη, μιας και δεν πρόκειται ποτέ (μα ποτέ) να σου φερθεί άσχημα. Στην χείριστη των περιπτώσεων, θα σου ρίξει μια μούντζα και θα συνεχίσει αθόρυβα τη ζωή του προς την αναζήτηση “καθαρών” ανθρώπων γεμάτων όνειρα και πάθος για ζωή.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending