fbpx

UCY: Διάκριση για το τμήμα πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου

Βραβείο καλύτερης δημοσίευσης με θέμα τον εντοπισμό παραβιάσεων αδειών σε λογισμικό

Βραβείο καλύτερης επιστημονικής δημοσίευσης απονεμήθηκε στο εργαστήριο Software Engineering and Internet Technologies (SEIT) του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Συνεδρίου International Conference on Software Reuse (ICSR 2015) για την εργασία “Open Source License Violation Check for SPDX Files”.

Η εργασία αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ της Λέκτορα του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γεωργίας Καπιτσάκη και του ερευνητή Frederik Kramer του Πανεπιστημίου Otto von Guericke University του Μαγδεμβούργου της Γερμανίας.

Η εργασία πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα για τη βιομηχανία λογισμικού που αφορά τη δημιουργία νέου λογισμικού χρησιμοποιώντας λογισμικό ανοικτού κώδικα. Όταν το λογισμικό ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται φέρει ετερογενείς άδειες λογισμικού, ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει παραβιάσεις στους κανόνες χρήσης των αδειών αυτών. Κάτι τέτοιο προκύπτει από χρήση λογισμικού με μη συμβατές άδειες. Η λύση που προτείνεται εντοπίζει τέτοιες παραβιάσεις σε λογισμικό που περιγράφεται βάσει της προδιαγραφής Software Package Data Exchange (SPDX).

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ και εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending