fbpx

8 πράγματα που θα μετανιώσεις (αν δεν τα κάνεις) στο 1ο έτος!

Δεύτερο εξάμηνο! Ήδη άρχισες τα σχέδια του καλοκαιριού και περιμένεις π’ως και πώς τις βόλτες στην παραλία, τα ατελείωτα μπάνια κτλ. (μην τα πολυλογώ, με πιάνει η νοσταλγία). Παρόλα αυτά κακά τα ψέματα απομένουν ακόμη 5 μήνες περίπου μέχρι το τέλος του εξαμήνου και την αρχή του καλοκαιριού, οπότε πρέπει να βρεις ένα τρόπο να τους εκμεταλλευτείς. Πάντοτε δημιουργικά!

Σου προτείνω λοιπόν 8 πράγματα που πρέπει να σιγουρευτείς ότι θα κάνεις πριν να περάσουν αυτοί οι μήνες, ειδικά αν είσαι πρωτοετής

 

1. Μίλησε με όσους περισσότερους συμφοιτητές σου μπορείς!

students in the parkΞέρω μπορεί μερικοί να σου φαίνονται σνομπ ή υπεράνω ή απλά να μην είσαι τόσο κοινωνικός ρε παιδί μου, κάνε όμως μια προσπάθεια να γνωρίσεις όσο περισσότερο φοιτητόκοσμο γίνεται, είτε είναι στον κλάδο σου είτε αλλού. Μην σου πω καλύτερα γνώρισε και κάποιους εκτός του δικού σου πανεπιστημίου, ποτέ δεν ξέρεις που κρίβονται οι νέοι σου κολλητοί (επίσης σίγουρα θα χρειαστείς τις σημειώσεις τους έστω μια φορά, οπότε καλό είναι να τους ξέρεις 😛 )

 

2. “Δώκε γυρόν” σε όλες τις καφετέριες της πόλης

rsz_drink_coffee

Και δεν εννοώ μόνο αυτές της πανεπιστημιούπολης αλλά και όλης της πόλης. Διάλεξε μια διαφορετική κάθε φορά, πάρε την παρέα σου και διαβάστε ομαδικώς (μην ξεχάσετε να πάρετε και τράπουλες για τα ενδιάμεσα διαλείμματα μπιρίμπας!), μην σου πω πηγαίνεται όλη η σχολή στην ίδια καφετέρια “τυχαία”. Οι στιγμές με τους συμφοιτητές σου είναι πολύτιμες τα 4 αυτά χρόνια γι’αυτό αξιοποίησέ τις!

 

3. Εκμεταλλεύσου το καινούργιο σου διαμέρισμα

rsz_where_the_fuck_is_my_floor

Ή αν εσύ δεν έχεις, εκμεταλλεύσου αυτό του/της συμφοιτητή/τριας σου..Τι καλύτερο από ένα βραδινό πάρτι μετά από μια κουραστική μέρα στη σχολή..ή μια βραδιά ταινίας..ή ένα άλλο πάρτυ, πιο χαλαρό με επιτραπέζια, Ταμπού, pizza και φυσικά αύθονο ποτό!!! Επίσης τι καλύτερο από την απόλυτη -σχεδόν νεκρική- ησυχία του φοιτητικού διαμερίσματος. Ιδανική για διάβασμα και ειδικά χωρίς τη μαμά να ρωτάει κάθε μισάωρο: “Έφαες; Πόσες ώρες είσαι δαμέσα, έφκα να σε δει λλίον ο ήλιος”, ή το καθηλωτικό “Ετέλιωσες το θκέβασμα; Άτε σήκου να κάμεις καμιά δουλειά!” -.-

 

4. Πιες, πιες, πιες και ξαναπιές

drunk

Είσαι πλέον 18+, αν δεν πιεις τώρα πότε θα πιεις; Το συκώτι σου παραέμεινε γερό, καιρός να το χαλάσεις λιγάκι! (πάντα με μέτρο, σίγουρα δεν θες να γίνεις “η κατάπελλη φοιτήτρια” ή “ο μιτσής-φέσι” για τους νοσηλευτές του νοσοκομείου που θα σε αναγνωρίζουν με κάθε επίσκεψη)

 

Δες: Πρωτοετής φοιτητής/τρια; 6 + 1 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα!

 

5. “Κάμε κουβέντες” με κάποιον/αν απ’ τους συμφοιτητές/τριες σου

rsz_1hey_there

Οκ έχεις ήδη αγόρι/κοπέλα από το λύκειο, αλλά ας είμαστε ειλικρινής! Αν δεν σκοπεύται να σπουδάσετε στον ίδιο κλάδο είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή και αυτός θα αρχίσει να ξενοκοιτάζει και αυτή θα αρχίσει να γίνεται περίεργη σχετικά με το τι υπάρχει εκεί έξω. Αν θέλετε συμφωνήστε να ξαναβρεθείτε σε 4 χρόνια. Εξάλλου καλύτερα να χωρίσετε παρά να απατήσετε ή να απατηθείτε, παραδεχτείτε το!

 

6. Κανόνισε μια εκδρομή

rsz_geology_field_trip

Είτε είναι στο βουνό, σε κάποιο χωριό, ή ακόμη και στην παραλία (ναι ξέρω εν κριάδα αλλά δοκιμάστε το μια χειμωνιάτικη νύκτα με κουβερτούες και θα με θυμηθείτε!), κανόνισέ το, οργανωθείτε κατάλληλα και σίγουρα θα περάσετε τέλεια. Εξάλλου η ζωή είναι στιγμές!

 

7. Πάρε χαμηλή βαθμολογία

rsz_1rsz_failed-exam

Το να χάσεις θα σου δώσει πολύ περισσότερα από το να κερδίσεις και αυτό είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά, δεν το λέω μόνο εγώ! Τι κι αν πάρεις χαμηλό βαθμό, τι κι αν ακόμη πέσεις ένα μάθημα! Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Θα σου δωθεί η ευκαιρία να διαβάσεις καλύτερα και να σκίσεις την επόμενη φορά. Η επιτυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά από μια αποτυχία και επίσης είμαι σίγουρη ότι υπήρχε πολύ σημαντικός λόγος που απέτυχες έστω για μια φορά (ήσουν club την προηγούμενη νύκτα της εξέτασης, άρκισες να ξυπνήσεις, αγχώθηκες και εν τέλει ετζιμήθηκες την ώρα της εξέτασης, εντάξει χαλαρά, σε ούλλους μπορεί να τύχει!)

 

8. Δήλωσε συμμετοχή σε ομίλους, events, αγώνες

ucy student clubs

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο διασκεδαστικά πράγματα διοργανώνουν οι φοιτητές του πανεπιστημίου, εκτός κι αν συμμετέχεις σε αυτά! Αν είσαι πρωτοετής είναι η ευκαιρία σου να γνωρίσεις κόσμο από διαφορετικά έτη και κλάδους και να αποκτήσεις ένα hobby που θα σε ξεκουράζει από το διάβασμα! ΑΝ το ξεκινήσεις τώρα μέχρι το τέλος των σπουδών σου θα είσαι expert, ό,τι κι αν είναι αυτό -άθλημα, χωρός, τραγούδι, ιππασία-και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο CV σου!!

 Και για να μη χάνεις ούτε τα Student Life events:

StudentLife Presents Dansing for You @ The#Club (05/02)

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending