fbpx

UCY: Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΟΜΠΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναγνωρίζοντας τη θαρραλέα δράση του για τον τερματισμό του αντισημιτισμού και των διακρίσεων, αλλά και ως αναγνώριση των προσπαθειών του να σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του ελληνικού-κυπριακού και εβραϊκού λαού, φιλοξενεί τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου, David Harris και 13μελή αντιπροσωπεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Harris θα δώσει διάλεξη την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015, στις 5:00μ.μ. στην Αίθουσα 010, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων,στην Πανεπιστημιούπολη, με θέμα «Οι απόψεις ενός Αμερικανού για την Ανατολική Μεσόγειο» και θα αναπτύξει επίσης τις θέσεις του για τις σχέσεις στο τετράγωνο Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής – Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, την περιφερειακή δυναμική καθώς και άλλα συναφή θέματα.

Αποστολή του Αμερικανικού Εβραϊκού Συμβουλίου είναι να ενισχύσει την ευημερία του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ καθώς και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο.

Ο επικεφαλής της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής περιγράφεται ως ένας από τους κορυφαίουςΙσραηλινούς διπλωμάτες της εποχής μας.  Είχε προσκληθεί να μιλήσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα φόρουμτου κόσμου, συμπεριλαμβανομένουτου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμστο Νταβόςκαιέχεικαταθέσει ενώπιοντουΚογκρέσου των ΗΠΑ, της ΕπιτροπήςΑνθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, καιτου Γαλλικού Κοινοβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τιμήθηκε από τις κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν, Βελγίου, Βουλγαρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Λετονίας, Πολωνίας, Ισπανίας και Ουκρανίας για τις διεθνείς προσπάθειές του στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προώθηση της διατλαντικής εταιρικής σχέσης και για την αφοσίωσή του στον Εβραϊκό λαό.

Δείτε την πρόσκληση εδώ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending