fbpx

Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα! Γίνε και εσύ ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας!

Η ψηφιακή επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της πιο έντονα και ειδικότερα ως μια επιλογή απασχόλησης ανάμεσα στους νέους. Πολλοί νέοι, παρά τις όποιες φοβίες τους για αυτό το πρώτο επιχειρηματικό ξεκίνημα, έχουν δώσει «ζωή» στις ψηφιακές επιχειρηματικές τους ιδέες, χωρίς να αφήσουν τις αμφιβολίες να τους καταβάλουν.

Αυτό ακριβώς θέλει να κάνει και το Ευρωπαϊκό έργο WATIFY! Να βοηθήσει τους νέους να ξεπεράσουν τις αμφιβολίες τους και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, αξιοποιώντας την τεχνολογία και την πληροφοική.

Ως ψηφιακή επιχειρηματικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ικανότητα ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών αξιοποιώντας την πληροφορική, το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος της είναι η δημιουργία ενός ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος για τον καταναλωτή δίνοντας του πρόσβαση σε περισσότερες αγορές, ανταγωνιστικά προϊόντα και εύκολες στην χρήση ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Επιπλέον μέσα από τη ψηφιακή επιχειρηματικότητα γίνεται απλούστερη και ελκυστικότερη η δραστηριοποίηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-shops).

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ψηφιακών επιχειρηματιών είναι όσων αναπτύσσουν νέα λογισμικά, mobile apps, web apps, online games, mobile games, eshops, κτλ.

Στην Κύπρο σπουδαία παραδείγματα ψηφιακών επιχειρήσεων αποτελούν οι: AtYourService (https://atyourservice.com.cy/), Diyful (http://www.diyful.com/) και Heart Cyprus (http://www.heartcyprus.com/).

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ανάπτυξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει ευκαιρίες για δημιουργία μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας, ειδικότερα για τους νέους μας.

Στα πλαίσια του Watify Cyprus θα διοργανωθούν πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, με απώτερο στόχο την τόνωση της ψηφιακής επιχειρηματικότητας στην Κύπρο.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες είναι και το Watify Business Idea Competition, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή φοιτητών και απόφοιτων Κυπριακών πανεπιστημίων. Οι επιλεχθέντες διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δεχθούν συμβουλές από έμπειρους μέντορες (ειδικοί στον τομέα της πληροφορικής, έμπειροι επιχειρηματίες και σύμβουλοι επιχειρήσεων), ώστε να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις ιδέες τους εντός 2 μηνών. Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Μην το σκέφτεστε άλλο! Δηλώστε συμμετοχή και διεκδικήστε την ευκαιρία να καθοδηγηθείτε από πετυχημένους επιχειρηματίες και να κερδίσετε μεγάλα βραβεία!

Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής από τη σχετική εκδήλωση στο facebook event page: https://www.facebook.com/events/616725755100611/

Επιπλέον στις 18 Φεβρουαρίου θα γίνει παρουσίαση του Watify στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από τις 4:30-6:00. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες Τόνυ Έλληνας της Infoscreen (www.quorumcentral.com/) και Γιώργος Μαλέκκος της Powersoft (www.powersoft.com.cy) και ο νεαρός επιχειρηματίας Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας της Student Life (www.studentlife.com.cy/) και θα δώσουν τις συμβουλές τους στους νέους, εξηγώντας πως ξεπέρασαν τις αμφιβολίες που είχαν στο ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης.

Επίσης στις 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια έκθεση πληροφορικής (ICT Forum) στο Hilton Park από τις 9:00-14:00 με θέμα τη ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Στην έκθεση θα υπάρξει μια παράλληλη εκδήλωση με πάνελ από καταξιωμένους επιχειρηματίες και επιτυχημένα start-ups που θα μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους εμπειρίες και θα εξηγήσουν πώς μπορεί ένας νέος σήμερα να αποβάλει τις αμφιβολίες του και να ξεκινήσει τη δική σου επιχείρηση.

Η συμμετοχή και για τις δύο εκδηλώσεις είναι δωρεάν!

Κάνετε like τη σελίδα Watify Cyprus στο facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα και τις εκδηλώσεις μας: https://www.facebook.com/WatifyCyprus

Μείνετε μαζί μας γιατί ακολουθούν πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ενημέρωσης για τους επίδοξους ψηφιακούς επιχειρηματίες!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending