fbpx

UNISPORTS: Το πήρε και ας πήγε να το κάνει θρίλερ… (PHOTOS)

Σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το σασπένς και την αγωνία μέχρι το τέλος το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να επικρατήσει του Πανεπιστημίου Frederick (59-49) για την 1η αγωνιστική του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Αντρών.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, το Πανεπιστήμιο Κύπρου μπήκε από την αρχή μπροστά στο σκορ και παρά το γεγονός πως προς το τέλος ισορρόπησε τον αγώνα το Frederick αλλά και το εμφανές πρόβλημα που είχε στο αμυντικό ριμπάουντ, διατήρησε την υπεροχή και το προβάδισμα στο σκορ με το buzzer να το βρίσκει στο +10 (20-10).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο παίχτηκε πραγματικό ντέρμπι με τις ισορροπίες να κρέμονται από μια λεπτή κλωστή. Οι γαλανόλευκοι του Frederick μπήκαν δυναμικά, πιέζοντας για μείωση του σκορ έχοντας καλύτερες επιλογές μέσα στην ρακέτα. Παρόλα αυτά, οι καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου έμειναν μπροστά στο σκορ με την ανάπαυλα να βρίσκει τις 2 ομάδες στο 32-24.

Το τρίτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε και το πιο κρίσιμο στο παιχνίδι. Το Frederick με επιμέρους σκορ 10-6 στα αρχικά στάδια της περιόδου μείωσε την διαφορά μέχρι το -4 (38-34) δείχνοντας αποφασισμένο να χτυπήσει τα ρέστα του στο παρκέ. Πλήρωσε όμως κάποιες λανθασμένες επιλογές και με τους γηπεδούχους του Πανεπιστημίου Κύπρου να παραμένουν ψύχραιμοι σε αρκετά σημεία και παρά το γεγονός πως σημείωσαν μόλις 12 πόντους ήταν αρκετοί για να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ (44-39).

Στα τελευταία 10 λεπτά, οι 2 ομάδες επιστράτευσαν και αρκετή δύναμη στο παιχνίδι, γεγονός που έκανε το παιχνίδι ακόμα πιο δραματικό. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου παρέμενε συνεχώς μπροστά στο σκορ με το Frederick όμως να συνεχίζει την αντεπίθεση για να γυρίσει το ματς (49-46). Οι καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου με κάποιες βιαστικές επιλογές στην επίθεση αλλά και προβλήματα στην άμυνα διατήρησαν τους αντιπάλους τους στο παιχνίδι με αποτέλεσμα 2′ 58” πριν το τέλος του αγώνα το σκορ να είναι 51-49 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μέχρι αυτό το σημείο φαίνεται όμως να ήταν οι δυνάμεις του Frederick αφού κάποια βεβιασμένα σουτ στην επίθεση που δεν βρήκαν στόχο αλλά και το ανέβασμα του Πανεπιστημίου Κύπρου του χάρισαν τελικά την νίκη (59-49) ξεκινώντας έτσι με επιτυχία τις υποχρεώσεις του.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 32-24, 44-39, 59-49.

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Γεωργίου, Μπινιάρης, Δραγούμης, Λεβέντης, Σταυρινού, Γαβριήλ, Βίκτωρας, Πάντζιαρος, Τσέλιος, Κανταλέσκο, Λαζάρου, Θεοχαρίδης.

Frederick University: Νικολάου, Χατζηαντωνιάδης, Φωτίου,Κολτσίδης, Σταυράκης, Γεωργίου, Αντρέου, Ιωάννου, Φλαμπουράκης.

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending