fbpx

UNISPORTS: Νίκη και καλή εμφάνιση το Πανεπιστήμιο Κύπρου (PHOTOS)

Μπήκε από την αρχή μπροστά και δεν άφησε με τίποτα το προβάδισμα, συνάμα και την νίκη το Πανεπιστήμιο Κύπρου. ΟΙ γαλαζοκίτρινοι λοιπόν του Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχθηκαν χθες βράδυ το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Αντρών επικρατώντας με 71-46.

Νευρικά και με κύριο χαρακτηριστικό την δύναμη (χαρακτηριστικά με την συμπλήρωση του δεκαλέπτου ο  Θεοχαρίδης του Πανεπιστημίου Κύπρου είχε συμπληρώσει 3 φάουλ) ξεκίνησε το παιχνίδι με την διαφορά να παραμένει σε μικρές αποστάσεις. Ένα ντεμαράζ ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου αύξησε την διαφορά για τους γηπεδούχους με την κόρνα να τους βρίσκει στο +12 (21-9).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι μαυρόασπροι του Ευρωπαϊκού προσπάθησαν να αντεπιτεθούν εκμεταλλευόμενοι και πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ των γηπεδούχων για να ψαλιδίσουν την διαφορά. Με την σειρά του όμως υπέπεσαν σε αρκετά λάθη που δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα από τους καλαθοσφαιριστές του Φιλιππόπουλου με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα στο 34-20 για το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το καθοριστικότερο στο παιχνίδι. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου με πολύ καλές επιθετικές πρωτοβουλίες αλλά και εξαιρετική άμυνα (στο 5’ το επιμέρους σκορ ήταν στο 13-0) διεύρυνε το προβάδισμα καθαρίζοντας εν μέρει και το παιχνίδι. Το Ευρωπαικό από την άλλη με αρκετά προβλήματα τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γαλαζοκιτρίνων (54-29).

Το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν ίσως και το καλύτερο στο παιχνίδι αφού το Ευρωπαϊκό έδειξε μέρος των πραγματικών του ικανοτήτων προσπαθώντας να κάνει την δική του αντεπίθεση για να μειώσει την διαφορά. Εκμεταλλεύτηκε και μια σχετική χαλαρότητα αλλά και τις πολλές αλλαγές που έκανε το Πανεπιστήμιο Κύπρου ψαλιδίζοντας  τις αποστάσεις (62-40 4’ 10’’ πριν την λήξη).

Από αυτό το σημείο και έπειτα όμως και εκμεταλλευόμενο ότι βρήκε αρκετούς χώρους στην κόντρα το Πανεπιστήμιο Κύπρου πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 71-46 με την λήξη του παιχνιδιού χαρίζοντας έτσι στους γηπεδούχους ακόμα μια εντός έδρας νίκη.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Φιλιππόπουλος): Γεωργίου, Μπινιάρης, Δραγούμης, Λεβέντης, Σταυρινού, Γαβριήλ, Βίκτωρας, Πάντζιαρός, Χατζηγεωργίου, Κανταλέσκο, Θεοχαρίδης.

UCY TEAM BASKETBALL MEN

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Σπηλιάς):  Χατζηπετρής Ι., Χειμώνας, Κωνής, Βλασόπουλος, Μαυρεδάκης, Χατζηπετρής Α., Καλαντζής, Ρούσος, Τσουμάλης, Καρακάσης, Παπαδόπουλος, Κίνγκας.

EUC TEAM BASKETBALL MEN

Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

1
Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending