fbpx

UCY: ΔΩΡΕΑ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ

Με την ευκαιρία του «Έτους Κώστα Μόντη» με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Κύπριου ποιητή Κώστα Μόντη, ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Στάθης Παπαροδίτης, προέβη ευγενώς στη δωρεά μίας έγχρωμης ξυλογραφίας, τιμής ένεκεν προς τον Πρόεδρο του Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης» κ. Φώτο Ια. Φωτιάδη, εμπνευστή και αρωγό των «Ετήσιων Βραβείων Κώστα Μόντη», του «Έτους Κώστα Μόντη» και πολλών εκδηλώσεων και χειρονομιών για τον ποιητή μας, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το έργο παραδόθηκε στον κ. Φωτιάδη από τον Καθ. Στάθη Παπαροδίτη, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης, την Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου το 2015.

Η ξυλογραφία, διαστάσεων 36.0 x34.5 εκατοστά, φιλοτεχνήθηκε το 2014 από τον Καθ.  Στάθη Παπαροδίτη με την ευκαιρία του « Έτους Κώστα Μόντη»  και είναι  αφιερωμένη στον κορυφαίο   Κύπριο ποιητή. Το εν λόγω έργο είχε φιλοξενηθεί, επίσης,  στην Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας με έργα μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας  που είχε διοργανώσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Δεκέμβριο του 2014, στο πλαίσιο των πολιτιστικών

του εκδηλώσεων.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending