fbpx

CUT: 17 ερευνητές του ΤΕΠΑΚ παρουσιάζουν το έργο «Δράση για τη Μοσούλη»

Οι δεκαεπτά νέοι Ερευνητικοί συνεργάτες του Επιστημονικού, Ερευνητικού Έργου EU FP7-PEOPLE Marie Curie Action Initial Training Network on Digital Cultural Heritage (www.itn-dch.eu) που συντονίζεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ,  παρουσιάζουν το έργο «Δράση για τη Μοσούλη»

(Project Mosul: http://projectmosul.itn-dch.net/),

Είναι η απάντησή μας στην τρομακτική καταστροφή από το ISIS του Μουσείου της Μοσούλης και άλλων αντικείμενων Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το έργο Δράση για τη Μοσούλη είναι μια εθελοντική προσπάθεια, και ελπίζουμε ότι πολλοί θα ενωθούν μαζί μας στην προσπάθεια μας για την ανοικοδόμηση και την αποκατάσταση του πολιτισμικού έργου που καταστρέφεται από το ISIS. Ελπίζουμε ότι αυτό θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα εργαλείο για τους ανθρώπους της Μοσούλης, όταν έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν τελικά την Πολιτιστικής τους Κληρονομιά.

Ζητούμε τη βοήθεια σας με όποιον τρόπο ο καθένας μπορεί, όπως ανεβάζοντας εικόνες (παρακαλώ διαδώστε το σε όσους περισσότερους ανθρώπους οι οποίοι, κατάγονται από τη Μοσούλη, έχουν επισκεφθεί ή εργαστεί στη Μοσούλη, ή έχουν οποιεσδήποτε εικόνες των αντικειμένων από το μουσείο), εικόνες συγκάλυψης, επεξεργασμένα σύνολα εικόνων, κωδικοποίηση ιστοσελίδων, ή απλά διαδίδοντας την πληροφορία στον έξω κόσμο.

Μαζί μπορούμε να δείξουμε ότι η Πολιτιστική Κληρονομιά δεν είναι ένα διαπραγματευτικό ατού για αυτούς που πολεμούν, δεν είναι κάτι που μπορεί να πάρει από εμάς κανένας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να διαφυλαχτεί, να προστατευτεί και  να αντέξει πέρα από τη παράλογη καταστροφή τους. Ας διασώσουμε την Πολιτιστική Κληρονομιά  της Μοσούλης για τις επόμενες γενεές!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending