fbpx

UCY: «ΒΡΑΔΙΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ» στο Παν. Κύπρου στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας 2015

Στο πλαίσιο του διεθνούς μήνα Γαλλοφωνίας, ο τομέας Γαλλικής Γλώσσας του Κέντρου Γλωσσών και το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου, συνδιοργάνωσαν στις 3 Μαρτίου 2015 βραδιά Γαλλόφωνων ταινιών μικρού μήκους, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Η βραδιά. στην οποία έλαβαν μέρος 200 φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα γαλλικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, περιελάμβανε προβολές ταινιών μικρού μήκους και κουίζ. Τα βραβεία που κέρδισαν οι δέκα τυχεροί παραχωρήθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου και την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Κύπρο.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους,  ο Πρόεδρος του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών και Σύγχρονων Γλωσσών, Καθηγητής Γιάννης Ιωάννου και η Ακόλουθος Συνεργασίας για τα γαλλικά και Βοηθός Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου κα Marilu Soria. Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και γαλλόφωνη μουσική.

Capture

Κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο του διεθνούς μήνα Γαλλοφωνίας έχουν ως στόχο να δώσουν την ευκαιρία στους φοιτητές αφενός να γνωρίσουν διαφορετικές πτυχές της γαλλόφωνης κουλτούρας και αφετέρου να έρθουν σε άμεση επαφή με τη γαλλική γλώσσα. Επιπλέον αποτελούν κίνητρο για να συνεχίσουν την εκμάθηση και χρήση της γαλλικής γλώσσας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending