fbpx

Άριστος τυφλός μαθητής στην παρέλαση 25ης Μαρτίου στη Λεμεσό

Ο Ανδρέας Σολωμού είναι ένας από τους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου Αγίου Νικολάου Λεμεσού. Επιμελής και άριστος σε επίδοση και κυρίως σε ήθος μαθητής δίνει τον δικό του αγώνα για να μπορέσει να εισαχθεί σε κάποιο πανεπιστήμιο της Κύπρου ή της Ελλάδας. Ως εδώ τίποτα το ασυνήθιστο. Αυτό που ξεχωρίζει στην
περίπτωση του είναι το γεγονός ότι ο Ανδρέας έχει γεννηθεί με ολική απώλεια όρασης. Αυτό, όμως, δε στάθηκε εμπόδιο για τον Ανδρέα να ονειρεύεται όπως οι άλλοι συμμαθητές του, και κάνει σχέδια για το μέλλον. Φοιτά σε ένα Δημοκρατικό Σχολείο, όπου του παρέχει ίσες ευκαιρίες με τους άλλους συμμαθητές του και ελάχιστη απόδειξη αυτού είναι στο ότι θα του δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχει στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. Θα λάβει μέρος στην παρέλαση του σχολείου του ως δείκτης και μάλιστα χωρίς βοήθεια στήριξης.

 

Θέλει να αποδείξει στον εαυτό του, αλλά και σε άλλα παιδιά, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν στέκεται εμπόδιο. Δύναμη ψυχής και πίστης στις ανθρώπινες δυνατότητες, που τις πιο πολλές φορές δεν έχουμε την τόλμη να τις αγγίξουμε.

 

Ο Ανδρέας στις 25 του Μάρτη θα δώσει ένα μήνυμα σε όλους εμάς στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και κυρίως να δώσει το μήνυμα σε όλους ότι το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ο καθένας μας, όσο μεγάλο κι αν φαίνεται, μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, να το ξεπεράσουμε με την δύναμη της ψυχής μας, της θέλησης μας!

Η παρουσία του στο σχολείο αποτελεί για όλους εμάς ευλογία. Μας έκανε όλους να δούμε πολύ περισσότερα με τα μάτια της ψυχής μας, της καρδιάς μας.

Μόνο με τα μάτια της ψυχής μπορεί να δει κανείς την αλήθεια. Και ο Ανδρέας, μας έδειξε τη δική του αλήθεια. Να αγαπάς και να χαίρεσαι με το καθετί, όσο κι αν φαίνεται μικρό και ασήμαντο, να αγαπάς τη ζωή.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending