fbpx

UNIC: Γνωριμία με επώνυμα Κυπριακά κρασιά στην «ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015»

Στο Κέντρο ΄Ερευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ένα από τα σημαντικότερα οινικά γεγονότα της χρονιάς, μια μοναδική ΄Εκθεση Κρασιού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φίλοι  του καλού κρασιού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 28 – 29 Μαρτίου 2015,  στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (πρώην Peugeot showroom), στην ΄Εγκωμη. Αυτή η ΄Εκθεση, με τίτλο «Πάμε Οινόπολη 2015» θα λειτουργεί το διήμερο από 16:00 – 21:00, φιλοδοξώντας να  αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα οινικά γεγονότα της χρονιάς.

Μιά ΄Εκθεση στην οποία θα συμμετέχουν οινοπαραγωγοί απ΄όλη την Κύπρο. Θα βρίσκονται εκεί αυτοπροσώπως για να  τους γνωρίσουν οι επισκέπτες και να παρουσιάσουν τα κρασιά τους.  Η ΄Εκθεση απευθύνεται σε όλους αυτούς που αγαπούν το κρασί και ξέρουν να το εκτιμούν υπεύθυνα και με μέτρο. Στόχο έχει να φέρει τον κόσμο κοντά στο επώνυμο υψηλής ποιότητας Κυπριακό κρασί.

Την ΄Εκθεση  οργανώνουν το Τμήμα  Διοίκησης  Τουρισμού και Αναψυχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  και το Τμήμα Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege. Τη διοργάνωση ανέλαβε  το Keystone  Conferences – Events – Incentives  και στηρίζει  ο Παγκύπριος Σύνδεσμος  Οινοχόων.

Στην ΄Εκθεση ο επισκέπτης  θα δοκιμάσει και θα ενημερωθεί  για τα νέα και τα παλιά  κρασιά που παράγονται  στον Κυπριακό αμπελώνα,  γευόμενος  επίσης  τη νέα σοδειά του 2014. Στην είσοδο ο επισκέπτης θα παραλαμβάνει το ειδικό ποτήρι δοκιμής κρασιών, καθώς και τον κατάλογο, που περιλαμβάνει όλα τα κρασιά της ΄Εκθεσης. Ετσι θα περιπλανηθεί γευστικά  στον συναρπαστικό Κυπριακό αμπελώνα που ξεδιπλώνεται μπροστά του.

Στο «Πάμε ΟΙΝΟΠΟΛΗ 2015» συμμετέχουν περίπου  20 οινοποιοί απ΄όλη την Κύπρο .Καθένας τους θα έχει ένα τραπέζι, όπου θα παρουσιάζει τα προϊόντα  του. Ο επισκέπτης, πηγαίνοντας από τραπέζι σε τραπέζι, μπορεί να δοκιμάσει ελεύθερα όποιο κρασί του  κινεί την περιέργεια  και να συζητήσει γι αυτό με τον παραγωγό, τον οινολόγο ή άλλους συνεργάτες  του. Δεν υπάρχει όριο  στον αριθμό  των κρασιών, που ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει.

Εκτός από τη γευσιγνωσία και τη γνωριμία με τους οινοποιούς, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εξειδικευμένα εργαστήρια για το Κυπριακό κρασί  και να παρακολουθήσει ένα σύντομο  φιλμάκι. Τα εργαστήρια προσφέρονται δωρεάν. Επίσης θα μπορεί    να αποκτήσει σε ειδική τιμή το δίγλωσσο βιβλίο της Φλωρεντίας Κυθραιώτου, με τίτλο: «Το Βιβλίο του Κυπριακού Κρασιού/The Book of Cyprus Wine» (Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, χρήσιμες πληροφορίες και Οινικό Χάρτη της Κύπρου.

Τέλος, όσοι θέλουν μετά τη γευσιγνωσία να απολαύσουν με την παρέα τους το κρασί της αρεσκείας τους, θα λειτουργεί ειδικά διαμορφωμένος χώρος μπιστρό, όπου θα σερβίρονται ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, ενώ θα προσφέρεται ειδικό μενού με πιάτα που συνήθως συνοδεύουν το καλό Κυπριακό κρασί.

Η είσοδος είναι μόλις 5 ευρώ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending