fbpx

Επιτυχία σημείωσε η Διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: «Επιχειρηματικότητα σε διάφορες φάσεις»

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015 η πρώτη διάλεξη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου (C4E) με θέμα «Επιχειρηματικότητα σε διάφορες φάσεις». Η διάλεξη αποτελούσε μέρος της σειράς διαλέξεων «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα».

Στη διάλεξη συμμετείχαν πέραν των 120 ατόμων μεταξύ των οποίων φοιτητές, απόφοιτοι, ακαδημαϊκοί, στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και άτομα με ενδιαφέρον στα θέματα επιχειρηματικότητας.

Capture

Το πάνελ των ομιλητών αποτελείτο από τους, Ανδρέα Παντελή, Project Leader within the Global IT Innovation and Patient Services at Novartis, Μαρία Στυλιανoύ, co-founder and CTO of SolidSteps, Άλεξ Λοΐζου, co-founder and CTO of StreetHub, Δρ. Χαράλαμπο Αναστασίου, με εμπειρία στο ΜΙΤ spinoff OmniGuide Inc και τέλος τον Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και ιδρυτή του Raspberry Pi Foundation, Jack Lang. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιχειρηματικότητας Αν. Καθηγητής Γιώργος Κασίνης, ενώ μια σύντομη εισαγωγική ομιλία δόθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου, Καθηγητή Μάριο Δικαιάκο.

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών αποτέλεσαν έμπνευση για το κοινό και έγιναν η αφορμή για μια ζωντανή συζήτηση που συντόνιζε ο Καθηγητής Νίκος Νικολάου, κάτοχος της Έδρας ”GE Capital Chair for Mid-Market Economics” στο Warwick Business School. O Ανδρέας μίλησε για το πόσο «sexy» είναι να αλλάζεις τον κόσμο μέσα από την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, η Μαρία για το πόσο σημαντικό να αρπάζεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται ακόμα και όταν νιώθεις ανέτοιμος ενώ ο Άλεξ για το πόσο σημαντικό να επιλέξεις προσεκτικά τα άτομα που θα είναι η ομάδα σου και ακόμα σημαντικότερο να τους δίνεις τα κατάλληλα κίνητρα για να μπορούν αλλά να μην θέλουν να φύγουν. Ο Χαράλαμπος μοιράστηκε την εμπειρία του από την συνεργασία ακαδημίας και βιομηχανίας αλλά και τους 5 σημαντικότερους λόγους επιτυχίας ενός startup που περιλαμβάνει την βοήθεια από ένα έμπειρο μέντορα. Τέλος, το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει τον Jack Lang και πώς κατάφερε να δημιουργήσει τον μικρότερο και πιο οικονομικό υπολογιστή στον κόσμο και να  αλλάξει τον τρόπο που εκατομμύρια παιδιά μαθαίνουν πληροφορική σε όλο τον κόσμο.

Capture

Στόχος της σειράς διαλέξεων του C4E είναι η δημιουργία και η προώθηση κουλτούρας επιχειρηματικότητας ανάμεσα στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα και την κοινωνία ευρύτερα. Το C4E ευχαριστεί τόσο τους εκλεκτούς ομιλητές της εκδήλωσης αλλά και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην διάλεξη και την επίτευξη του πιο πάνω στόχου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending