fbpx
No menu items!
More

    UNISPORTS: Φουλ για τίτλο με όπλο την αυτοπεποίθηση (PHOTOS)

    Σπουδαία νίκη τίτλου πέτυχε το βράδυ της Τρίτης το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εις βάρος του Πανεπιστημίου Κύπρου (43-61) στα πλαίσια του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Ανδρών συνεχίζοντας έτσι το απόλυτο στις νίκες. Όλα τα λεφτά στο ματς το δεύτερο δεκάλεπτο.

    Οι γηπεδούχοι του Πανεπιστημίου Κύπρου μπήκαν καλύτερα στον αγώνα παίζοντας ένα από τα τελευταία τους χαρτιά στο κυνήγι του τίτλου. Ως εκ τούτου, στα αρχικά στάδια βρέθηκαν να προηγούνται με 6-4. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ωστόσο ανέβηκε και στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου πήρε προβάδισμα (8-13). Πιέζοντας τους γηπεδούχους από ψηλά, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας βραχυκύκλωσε την ομάδα του κ. Φιλιππόπουλου αναγκάζοντας την σε πολλά λάθη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με την κόρνα του δεκαλέπτου να τους βρίσκει μπροστά στο σκορ (12-17).

    Εκεί που έχτισε όμως τη νίκη του το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ήταν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς και γράφοντας ένα σερί 0-5 στα πρώτα 2 λεπτά του δεκαλέπτου ανέβασε το προβάδισμα του στο +10 (12-22). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό που έδωσαν οι φιλοξενούμενοι έχοντας τρομερά ποσοστά αστοχίας μπροστά στο αντίπαλο καλάθι αλλά και περιορισμένες επιλογές (μόλις 7 καλαθοσφαιριστές στο φύλλο αγώνος) γράφοντας αρκετά λίγους πόντους (18-36 το ημίχρονο).

    Στο τρίτο δεκάλεπτο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνέχισε να παίζει φοβερή άμυνα ενώ την ίδια ώρα ανάγκαζε τους καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Κύπρου να υποπίπτουν σε πολλά φάουλ. Φάουλ που έδωσαν βολές και αρκετούς πόντους στους φιλοξενούμενους (23-43, 4.46 πριν την λήξη του δεκαλέπτου). Το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε προσπάθεια να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι αλλά η αυτοπεποίθηση στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας ήταν εμφανής με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 33-49.

    Στα πρώτα 3 λεπτά το Πανεπιστήμιο Κύπρου έκανε την τελευταία του προσπάθεια, δείχνοντας έτσι την μαχητικότητα της ομάδας, να ανακάμψει με ένα σερί 4-0 (37-49) αλλά οι καλαθοσφαιριστές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν το παιχνίδι ανεβάζοντας ξανά το προβάδισμα στο +14 (41-55). Και αφού δεν άλλαξε κάτι δραματικά πήραν την 6η συνεχόμενη τους νίκη (43-61) που τους διατηρεί μόνους πρώτους στην κορυφή της βαθμολογίας με σαφέστατο προβάδισμα για τον τίτλο του πρωταθλητή.

    Οι ομάδες αγωνίστηκαν με τους:

    Πανεπιστήμιο Κύπρου: Λιασίδης Θ, Γεωργίου Μ, Μπινιάρης Δ, Δραγούμης Γ, Λεβέντης Σ, Γαβριήλ Δ, Βίκτωρας Σ, Πάντζιαρος Κ, Cantaleso C, Θεοχαρίδης Β, Χ’’Γεωργίου Λ.

    UCY TEAM BASKETBALL MEN

    Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Χρίστου Α, Θεοδόση Μ, Πηλαβάς Χ, Αντωνίου Σ, Φυσεντζίδης Ν, Χρίστου Σ, Λαζαρίδης Χ, Γεωργίου Μ, Λάμπρου Π, Λοϊζίδης Χ, Αυγουστίνου Γ, Καραπιδάκης Α.

    UNIC TEAM BASKETBALL MEN

    Φωτογραφικό Υλικό στην σελίδα του Studentlife.com.cy στο Facebook

    1
    Το StudentLife.com.cy πρωτοπορεί με την νέα κατηγορία UNI SPORTS. Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε από πρώτο χέρι τα νέα των Πανεπιστημιακών μας ομάδων. Αν πετύχετε τον φωτογραφικό φακό μας στα γήπεδα απλώς χαμογελάστε!

    Follow Us

    45,341FansLike
    11,539FollowersFollow
    17,400FollowersFollow
    1,070SubscribersSubscribe

    Trending