fbpx

Η Λευκωσία αλλάζει και μας αρέσει!

Σχεδόν όλοι θα θυμάστε, όταν πριν μερικά χρόνια η παλιά πόλη ήταν έρημη. Μετά τις 9 το βράδυ δεν έβλεπες σχεδόν κανένα να περπατάει στα δρομάκια της. Ποιος να φανταζόταν την όψη που θα αποκτούσε σήμερα, γύρω στα πέντε χρόνια από τότε;! Λήδρας, Ονασαγόρου, Ερμού και παρόδοι είναι πλέον γεμάτες με καφετέριες, μπαράκια και εστιατόρια και σφύζουν από ζωή. Σε μια βόλτα ανακαλύπτεις καινούρια μέρη για να επισκεφτείς και να περάσεις όμορφα, ενώ συχνά διοργανώνονται πολλά ενδιαφέροντα events.
Η περιοχή παλιού Δημαρχείου, η Πενταδακτύλου , το ελεύθερο κομμάτι της Ερμού , η περιοχή του τέμενους Ομεριέ έχουν πλέον πεζοδρομοποιηθεί ενώ οι προσόψεις των κτιρίων έχουν αποκατασταθεί. Η όμορφη αρχιτεκτονική αναδεικνύεται, ενώ περιμένουμε ακόμα περισσότερα κατά μήκος όλης της παλιάς πόλης (και όχι μόνο).
Ledras-by-Nate-Kornegay
Ήδη γίνεται ο σχεδιασμός για πεζοδρομοποίηση του τριγώνου Στασικράτους, Ζήνας Κάνθερ και Μακαρίου και γίνονται μελέτες και για άλλους δρόμους. Καλά νέα για τους φοιτητές που δεν έχουν αυτοκίνητο!
Η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας αναμένεται να τελειώσει στις αρχές του 2016 και εμείς ανυπομονούμε να δούμε τον συνδυασμό του παλιού με το σύγχρονο!

Με τόσες αλλαγές η Λευκωσία εξελίσσεται σιγά-σιγά σε μια ιδανική φοιτητική πόλη, καθημερινές και Σαββατοκυρίακα. Τι λέτε;

 Δες επίσης: 8 tips για ένα απόλυτα υγιεινό, φοιτητικό ΣΚ!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending