fbpx

6 λόγοι που θα σε πείσουν να ξεκινάς νωρίς τη μέρα σου!

Είσαι τελικά κι εσύ από εκείνους που βαριούνται να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί; Το να ξυπνάς νωρίς είναι λίγο μαρτύριο, αλλά σκέψου μόνο πως θα έχεις  μπροστά σου μία ολόκληρη ημέρα για να κάνεις ο,τιδήποτε θες. Γιατί μπορεί το να πατάμε το snooze να είναι μία αγαπημένη συνήθεια κάθε πρωί, αλλά ίσως τελικά να μην είναι και η πιο χρήσιμη.

 

1. Έχεις χρόνο να οργανώσεις την ημέρα σου και να πετύχεις τους στόχους σου.

Έχεις όλο το χρόνο που χρειάζεσαι για να σκεφτείς και τι πρέπει να κάνεις και να φτιάξεις ένα σωστό πρόγραμμα, ώστε να προλάβεις όλα όσα θες. Άσε που όταν δεν μας πιέζει ο χρόνος καταφέρνουμε να είμαστε περισσότερο δημιουργικοί και αποδοτικοί.

 

2. Έχεις το χρόνο να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με τον εαυτό σου.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να ξυπνήσεις ένα 15λεπτο πριν ξεκινήσει το μάθημα και το μόνο που πρόλαβες να κάνεις, ήταν να αλλάξεις ρούχα και να φύγεις αμέσως απ’ το σπίτι. Αν καταφέρεις να ξυπνάς έστω και μία ώρα νωρίτερα θα έχεις χρόνο να ακούσεις λίγη μουσική, να κάνεις ένα ντους, ακόμη και να γυμναστείς. Πράγματα δηλαδή που θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να μην πας στη σχολήμε νεύρα και λέγοντας εκείνη τη φοβερή ατάκα «Ξύπνησα πριν από λίγο και δεν έχω πιει ακόμα καφέ. Μη μου μιλάει κανείς».

 

3. Σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις περισσότερα πράγματα.

Έχεις όλο τον απαιτούμενο χρόνο να κάνεις ό, τι θες. Ειδικά εάν ζεις στην πρωτεύουσα, όπου ο χρόνος σε πιέζει ιδιαίτερα, το να ξυπνάς νωρίτερα θα σε βοηθήσει ώστε σε μία ημέρα να καταφέρεις πολύ περισσότερα απ’ όσα είχες προγραμματίσει.

 

Δες: Ο απόλυτος οδηγός για να έχεις ΠΑΝΤΑ καλή διάθεση από το πρωί!

 

4. Έχεις χρόνο να απολαύσεις το πρωινό σου.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήπιες τον καφέ σου στο σπίτι, και έφαγες και το πρωινό σου, χωρίς να σε πιέζει ο χρόνος; Δυσκολεύεσαι κι εσύ να θυμηθείς ε; Κάθε πρωί οι περισσότεροι από εμάς, επειδή δεν ξυπνάμε ποτέ στην ώρα μας, τρέχουμε να προλάβουμε εκείνα που έχουμε να κάνουμε και σχεδόν πάντα παίρνουμε καφέ απ’ έξω. Και συνήθως μέχρι να πιούμε καφέ, δεν θα μιλήσουμε με κανέναν. Δεν θα ήταν λοιπόν πολύ καλύτερο να ξεκινήσεις τη μέρα σου χαλαρά, και να μην νιώθεις πως σε πιέζει τίποτα και κανείς;

 

5. Άνθρωποι που ήδη γνωρίζεις και θαυμάζεις το κάνουν.


Ο Jack Dorsey, ο ιδρυτής του twitter έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως ξυπνάει στις 5:30 το πρωί. Και ο CΕΟ της Apple, Tim Cook είναι γνωστό πως στέλνει e- mails στους συναδέλφους του στις 4:30 τα ξημερώματα. Τώρα αν εκείνοι που είχαν τέτοιες ιδέες ξυπνάνε τόσο νωρίς τι να πω; Από αύριο το ξυπνητήρι θα χτυπάει 5 ώρες νωρίτερα.

 

6. Τέλος στις αϋπνίες.


Εάν ξεκινάς νωρίς την ημέρα σου, θα σου είναι περισσότερο εύκολο να κοιμηθείς το βράδυ μία πιο φυσιολογική ώρα. Σκέψου μόνο πως δεν θα χρειάζεται να δεις σε επανάληψη, όλες εκείνες τις σειρές του ’90, που προβάλλονται στις 4 τα ξημερώματα.

Πηγή: neopolis.gr

Δες επίσης: 20 «λάθος συνήθειες» που πρέπει να αφήσεις πίσω στα… 20 σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending