fbpx

15 απλές συνήθειες που θα κάνουν τα νεανικά σου χρόνια ακόμα καλύτερα!

Τώρα που είμαστε ακόμα σε αυτήν την ηλικία αξίζει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα. Μέσα σε αυτά ας είναι και οι καθημερινές μας συνήθειες. Βάλε στόχο να γίνεις καλύτερος από ότι είσαι, για να γίνει καλύτερη και η κάθε σου ημέρα. Δεν έχουμε πάντα τον έλεγχο της τύχης καθώς αυτή καμιά φορά μπορεί και να μας  «κρεμάσει».

Ωστόσο μπορούμε να διαμορφώσουμε κάποια πράγματα στον εαυτό μας για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που επιθυμούμε και κυρίως, για να μη βρεθούμε στο μέλλον να λέμε «πόσο απαίσια πέρασα τα χρόνια μου όταν  ήμουν νέος!», είναι κρίμα.

 

Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός με τα πράγματα που θα δώσουν άλλη χροιά στις μέρες σου:

 

1
1. Να ξυπνάς νωρίς το πρωί!

Εντάξει προφανώς και δεν εννοούμε από τις 7:00. Επέλεξε μία συγκεκριμένη ώρα να ξυπνάς κάθε μέρα και θα  δεις πόσο μεγαλύτερο θα σου φανεί το 24ωρο και πόσα περισσότερα πράγματα θα κάνεις τα οποία παλιά. στα «έτρωγε»  ο ύπνος! Άσε που θα χαρείς και περισσότερο τις ηλιόλουστες μέρες!

 

2
2. Να συναναστρέφεσαι με κόσμο

Η επικοινωνία στην εποχή μας καλώς ή κακώς έχει μειωθεί δραματικά λόγω των social media! Μην καθίσεις σπίτι απόψε. Βγες και γίνε λίγο περισσότερο κοινωνικός. Χτίσε γέφυρες με τους γύρω σου!

 

3
3. Πέρνα χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια!

Σου εγγυώμαι ότι όσους γνωστούς κι αν έχεις κανένας δε θα αντικαταστήσει τις δύο αυτές κατηγορίες. Αφιέρωσε χρόνο σε άτομα που αγαπάς και να δεις που σε λίγα χρόνια θα έχεις τις ωραιότερες αναμνήσεις!

 

4
4. Να διαβάζεις περισσότερο!

Όχι δεν μιλάω για την σχολή συγκεκριμένα. Διάλεξε βιβλία που σε εκφράζουν ή που έχουν να σου προσφέρουν κάτι καινούριο. Γιατί να ζεις μόνο την δική σου ζωή όταν τα βιβλία σου δίνουν την δυνατότητα να ζήσεις χίλιες άλλες ακόμα; Σε έπεισα;

 

5
5. Σταμάτα τις συνήθειες που σε διαφθείρουν

Όποιες κι αν είναι αυτές, είτε είναι το κάπνισμα, είτε οι βόλτες με κάποιον που δεν συμπαθείς και τόσο ή οτιδήποτε άλλο που νιώθεις ότι δε σε ευχαριστεί. Είσαι νέος/α ακόμα, γιατί να «χαλάς» τις μέρες σου με πράγματα που μόνο κακό σου κάνουν;

 

6
6. Ζήτα και δώσε συμβουλές

Ο καλύτερος τρόπος για να ζεις σε αυτόν τον κόσμο είναι να προσφέρεις και να μαθαίνεις! Δεν γεννηθήκαμε άτρωτοι ούτε παντογνώστες, επομένως ζήτα βοήθεια όταν την χρειαστείς (στην τελική έτσι θα καταλάβεις και ποιος πραγματικά νοιάζεται για σένα). Δώσε και εσύ αντίστοιχα την συμβουλή σου πχ. σε έναν φίλο που τη χρειάζεται. Ένα ρητό λέει «όσοι παίρνουν τρώνε καλύτερα, αλλά όσοι δίνουν κοιμούνται καλύτερα!»

 

7
7. Δημιούργησε στόχους!

Τώρα. είτε είσαι 18, 20, 23 είναι η κατάλληλη περίοδος για να το κάνεις! Το μέλλον ξεδιπλώνεται μπροστά σου και σίγουρα έχεις μια ευθύνη για αυτό. Θα το κάνεις για το καλό σου και είναι η μεγαλύτερη χαρά να προσπαθείς να πετύχεις κάτι. Σου δίνει ζωντάνια!

 

Δες: 20 «λάθος συνήθειες» που πρέπει να αφήσεις πίσω στα… 20 σου!

 

8
8. Πήγαινε βόλτες!

Βγες έξω με την παρέα σου, με τους συμφοιτητές/τριες σου! Να επιλέγετε μέρη που σας γεμίζουν και περνάτε καλά. Μην αφήσεις απωθημένα γιατί όταν θα πας 30 θα το μετανιώσεις, θυμήσου το!

 

9
9. Να δημιουργείς!

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που αξίζει να κάνεις όταν είσαι νέος. Θα επεκτείνει την φαντασία σου, θα διευρύνει το μυαλό σου. θα σε κάνει πιο ευτυχισμένο! Στην τελική ποιος θα επιθυμούσε να μιλάει για το παρελθόν του γνωρίζοντας πως δεν δημιούργησε τίποτα δικό του;

 

10
10. Ασχολήσου με κάτι που σου αρέσει πολύ.

Καν’ το σαν χόμπι γιατί όντας νέος (πόσο μάλλον όταν είσαι φοιτητής), έχεις αρκετό χρόνο ελεύθερο (Εντάξει εξαιρούνται όσοι δουλεύουν). Αν τραγουδάς για παράδειγμα, ψάξε για άλλα άτομα που ασχολούνται με την μουσική και φτιάξε τη δική σου μπάντα. Πολλά από αυτά που ξεκινάμε ως χόμπι άλλωστε, όταν τα αγαπάμε πραγματικά καταλήγουν σε . μόνιμο επάγγελμα! Ποτέ δε ξέρεις!

 

11
11. Να αγαπάς τους ανθρώπους! *SOS*

Το ξέρω αγαπάς πολύ τους γονείς σου, την γιαγιά, την αδερφή/ο σου. Το δύσκολο κομμάτι όμως είναι να αγαπάς τους ανθρώπους στο σύνολο τους. Ακόμα κι αυτούς που δεν γνωρίζεις. Τι θέλω να πω; Μην κοιτάς με μισό μάτι κανέναν. Αν είσαι λίγο μάγκας αγάπα κι εκείνον που σε πλήγωσε πολύ. Εν ολίγοις να υπηρετείς την έννοια της «ανθρωπιάς» για όσο ζεις και αναπνέεις!

 

12
12. Να μην παραμελείς την σχολή σου

Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείς όλα τα μαθήματα κάθε μέρα, γιατί οι ώρες είναι πολλές. Σε νιώθω απίστευτα! Φρόντισε όμως να μην χάνεις επαφή, να κάνεις εργασίες και να ασχολείσαι λίγο από το σπίτι. Σκέψου πως αν κάνεις το αντίθετο, στο τέλος θα βρεθείς απέναντι σε ένα βουνό μαθημάτων που δεν μπορείς να περάσεις.

 

13
13. Χαμογέλα κάθε μέρα!

Ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ έκλαιγες, ακόμα κι αν η μέρα σου χαλάσει. χαμογέλα! Πρώτον γιατί είναι ότι πιο όμορφο μπορείς να φορέσεις πάνω σου και δεύτερον γιατί αν δε χαμογελάμε στη ζωή δε θα μας χαμογελάσει ούτε εκείνη!

 

14
14. Κάνε τρέλες!

Το υποστηρίζουμε ακράδαντα! Δεν θα ξανά είσαι ποτέ τόσο νέος όσο είσαι σήμερα. Υποστήριξε την ηλικία σου, κάνε τις τρέλες που θέλεις (φυσικά όχι εκείνες που θα σου κάνουν κακό) και μην το μετανιώσεις. Είπαμε και πιο πάνω ότι κανείς δε θέλει σε δέκα χρόνια να κοιμάται με απωθημένα το βράδυ!

 

15
15. Να είσαι πάντα  ο εαυτός σου! *SOS*

Κανείς δεν θα σε αγαπήσει περισσότερο από ότι αγαπάς εσύ τον εαυτό σου και η οικογένεια σου εσένα! Να νιώθεις πάνω από όλα ελεύθερος, να εκφράζεις τις απόψεις σου (πάντα με σεβασμό) και να λειτουργείς πάντα αυθεντικά! Ο Oscar Wilde το είχε τονίσει άλλωστε “Be yourself. Everyone else is taken”.

 

Χτίσε την ζωή που επιθυμείς να έχεις!

Πηγή: neopolis.gr

 

Δες επίσης: Υγιεινές συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να υιοθετήσεις στα 20-κάτι σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending