fbpx

10 πράγματα που δεν έχει ένα φοιτητικό σπίτι!

Το να είσαι φοιτητής μακριά από το σπίτι σου έχει τα θετικά του έχει και τα αρνητικά του. Εντάξει, ίσως τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών. Σου έχουμε παρουσιάσει τα πάντα που αφορούν τη φοιτητική σου ζωή (δεν έχεις παράπονο), για να είσαι ενημερωμένος και να ξέρεις τι έχεις να περιμένεις. Όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο μας,όλα τα φοιτητικά σπίτια έχουν κοινά χαρακτηριστικά.  Χαρακτηριστικά που δε διαφοροποιούνται με το αν είσαι φοιτητής στην Αθήνα ή σε άλλη πόλη. Αρκεί να είσαι φοιτητής μακριά από το σπίτι σου.

 

Αυτά είναι λοιπόν τα πράγματα που δεν υπάρχουν στο ολόδικο σου φοιτητικό σου σπίτι.

 

1
1. Κουζίνα

Πολλά από τα φοιτητικά σπίτια ενοικιάζονται χωρίς κουζίνα. Γιατί σκέφτεται αυτός που σου νοικιάζει το σπίτι «τι να την κάνει την κουζίνα αφού όλο απ’ έξω θα παραγγέλνει». Και δίκιο έχει άνθρωπος. Δεν είναι πολλοί εκείνοι οι φοιτητές που κάθονται να μαγειρέψουν. Άλλωστε τα ντελίβερι κλέφτες θα γίνουν και στη λέσχη τόσο φαγητό να πεταχτεί; Τι να την κάνεις, λοιπόν, την κουζίνα; Ένα μικρό φουρνάκι να ξεπαγώνεις τα ταπεράκια της μαμάς φτάνει και περισσεύει.

 

2
2. Κουζινικά

Αφού δεν υπάρχει κουζίνα τι να τα κάνεις τα κουζινικά; Κατσαρόλες, ταψιά και όλα αυτά που υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας της μαμάς σου εσένα σου φαίνονται όλα άχρηστα. Λογικό, εσύ δεν ξέρεις να μαγειρεύεις, εσύ ξέρεις να τρως! Μία καφετιέρα και μια τοστιέρα σου φτάνουν!

 

3
3. Φαγώσιμα

Εκτός από τα ταπεράκια της μαμάς, κάνα πατάκι και καμιά σοκολατίτσα για τις δύσκολες ώρες, δε θα βρεις κάτι άλλο στα ντουλάπια της κουζίνας. Αφού ούτε σούπερ μάρκετ πηγαίνεις, ούτε μαγειρεύεις, ούτε στο σπίτι τρως. Άσε που όλα αυτά για να τα κάνεις θέλουν χρόνο κι εσύ δεν έχεις καθόλου αφού όλη μέρα διαβάζεις (λέμε τώρα και καμιά χαζομάρα να γελάσουμε).

 

4
4. Πλυντήριο πιάτων

Με τα λιγοστά πιάτα και ποτήρια που έχεις σιγά μη χρειάζεσαι και πλυντήριο πιάτων. Άσε που για ώρα ανάγκης και τα πλαστικά μια χαρά είναι. Τα πετάς και δε περιμένεις να μαζευτεί όλο το σερβίτσιο σου στο νεροχύτη για να… μην τα πλύνεις.

 

5
5. Χαρτικά

Χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες… πεταμένα λεφτά. Αφού μπορείς να κάνεις τα πάντα με το ένα είδος από αυτά. Τι να τις κάνεις τις 3 διαφορετικές εκφάνσεις του χαρτιού. Μπορείς να βολευτείς μόνο με το χαρτί υγείας και για το μπάνιο και για να καθαρίσεις κάτι που έπεσε στο τραπεζάκι και για να σκουπίσεις τη σως που σου τρέχει από το σουβλάκι.

 

Δες: Κωμικο-τραγικές καταστάσεις στα φοιτητικά σπίτια!

 

6
6. Χαλιά

Φοιτητής είσαι. Δε θα ανοίξεις το σπιτικό σου. Τι να τα κάνεις τα καινούρια χαλιά; Αν έχει κανένα η μαμά σου που να μην χρειάζεται μπορεί και να το βάλεις. Αν όχι, μια χαρά είναι και έτσι το σπίτι. Σιγά τις πολλές ώρες που περνάς εκεί για να έχεις και το άγχος αν το σπίτι έχει χαλιά. Εσύ όλη μέρα είσαι στη σχολή… για καφέ. Δεν έχεις το χρόνο να σκεφτείς τέτοια πράγματα.

 

7
7. Στρωμένο κρεβάτι

Στρωμένο τι; Κρεβάτι; Θα έρθει κανείς που δε σε ξέρει στο σπίτι και πρέπει να το στρώσεις; Αφού οι φίλοι σου δε παρεξηγούνται. Ασ’ το έτσι καλέ. Αφού το βράδυ παλί εκεί θα κοιμηθείς, τζάμπα κόπος και χρόνος. Την άλλη μέρα το πρωί πάλι έτσι θα είναι. Όταν θυμηθείς να αλλάξεις σεντόνια τότε θα το στρώσεις.

 

8
8. Λουλούδια στο μπαλκόνι

Ποτέ των ποτών δεν θα υπάρξει λουλούδι σε φοιτητικό σπίτι. Ενδέχεται το μπαλκόνι σου να είναι τόσο μικρό που ούτε εσύ δεν χωράς να βγεις όχι να βάλεις και γλάστρες. Και θέλουν και φροντίδα. Εσύ δεν μπορείς καλά-καλά ακόμα να φροντίσεις τον εαυτό σου, τα λουλούδια θα φροντίσεις;

 

9
9. Ξυπνητήρι

Ναι, ναι, ξέρω. Πλέον βάζουμε ξυπνητήρι στο κινητό. Αλλά θες να μου πεις δηλαδή πως εσύ το βάζεις; Πες τα σε άλλους αυτά. Ξυπνάς κάποια στιγμή το μεσημέρι και αντιλαμβάνεσαι πως πάλι έχασες τη σχολή, κόπηκες και στο εργαστήριο και ταυτόχρονα ετοιμάζεσαι γρήγορα- γρήγορα, γιατί η παρέα είναι έξω για καφέ και σε έχουν πάρει 10 τηλέφωνα.

 

10
10. Μητέρα – μανούλα – μαμά – μάνα

Όπως και να το κάνουμε είναι άλλο πράγμα να γυρνάς και να υπάρχει μια μαμά στο σπίτι. Ξέρω, θα μαλώσετε, θα φαγωθείτε μεταξύ σας, θα φωνάζει συνέχεια γιατί δε μάζεψες τα ρούχα σου, γιατί τα παπούτσια σου είναι στην πόρτα, γιατί το ποτήρι σου και το πιάτο σου δεν είναι στο νεροχύτη και γιατί παρατάς τα πράγματά σου από εδώ και από εκεί. Είναι όμως αλλιώς να γυρνάς και να βρίσκεις φαγητό στην κατσαρόλα να σε περιμένει, φρεσκοπλυμένα μυρωδάτα ρούχα στις ντουλάπες,  μαζεμένο δωμάτιο και όλα τα υπόλοιπα που έχει έτοιμα πάντα η μαμά. Όσο και να γκρινιάζει πάντα θα τη θέλουμε και πάντα θα την αγαπάμε.

Πηγή: neopolis.gr

Δες επίσης: 5 λόγοι που είναι τέλειο να είσαι φοιτητής μακριά από το σπίτι σου!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending