fbpx

UCY: «Μαζί στη μάππα»: Παρουσίαση στο Παν. Κύπρου, βιβλίου του Τ/κ γιατρού και συγγραφέα Οκάν Νταγλί

Μια αλλιώτικη και συνάμα ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Κίνηση για Ομοσπονδιακή Κύπρο και τον Εκδοτικό Οίκο Ετεροτοπία, την Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, στις 7:00μ.μ., στο Αμφιθέατρο Β108, στο Κτήριο «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», στην Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Τουρκοκύπριου γιατρού και συγγραφέα Οκάν Νταγλί«Μαζί στη μάππα, Τουρκοκύπριοι ποδοσφαιριστές σε ελληνοκυπριακές ομάδες». Ο Οκάν Νταγλί αρθρογραφεί συχνά σε τουρκοκυπριακές εφημερίδες και περιοδικά σχετικά με την κοινωνική ιστορίας της Κύπρου και πρωταγωνιστεί στην «Κίνηση για την Αμμόχωστο», μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει το άνοιγμα της πόλης και την επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους κατοίκους της.

Στις σελίδες του βιβλίου καταγράφονται οι θύμησες των Τουρκοκυπρίων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στις ίδιες ομάδες με Ελληνοκυπρίους και Αρμένιους συμπατριώτες τους.  Οι μνήμες των ανθρώπων που αψήφησαν τις γλωσσικές, θρησκευτικές και άλλες διαφορές προσφέροντας με το δικό τους τρόπο σε ελληνοκυπριακές ομάδες και στη Μικτή Κύπρου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Μελετίου και ο Διδάκτωρ Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, Σώτος Κτωρής. Σε αντιφώνηση θα προβούν τόσο ο Συγγραφέας Οκάν Νταγλί όσο και εκ μέρους του Κυπριακού δίγλωσσου Εκδοτικού Οίκου «Ετεροτοπία», ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Niyazi Kizilyurek.  Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης οι Πρόεδροι της Κυπριακής και Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης και  Χασάν Σέρτογλου, αντίστοιχα.

Κατά τα διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία θα παρευρεθεί μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων ποδοσφαιριστών, ελληνοκυπριακών ποδοσφαιρικών σωματείων και οργανώσεων, θα προβληθεί επίσης σύντομο οπτικό υλικό.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 22894423.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending