fbpx

5 λόγοι που οι γυναίκες πρέπει να πληρώνουν στα ραντεβού!

Τον λογαριασμό παρακαλώ” φωνάζεις και ο σερβιτόρος δίνει την λυπητερή στον άντρα που σε συνοδεύει. Περίεργο, γιατί εσύ τον ζήτησες και όχι αυτός, αλλά δυστυχώς τα κοινωνικά στερεότυπα θέλουν τον άντρα κουβαλητή ,ανοιχτοχέρη και κουβαρντά. Όμως μήπως τελικά αυτό κάπου μειώνει τις γυναίκες;

Από 17,000 ερωτηθέντες γυναίκες το 44% θεωρεί πως δεν οφείλουν να πληρώνουν στα ραντεβού. Ενώ το 39% όταν δείχνουν πρόθυμες να βάλουν το χέρι στη τσέπη, μέσα τους εύχονται να μην τους το επιτρέψουν. Το παράδοξο της έρευνας είναι πως ενώ το 67% των αντρών πιστεύουν πως οι γυναίκες πρέπει να συνεισφέρουν στον λογαριασμό, πολλές φορές μας παρακωλύουν από το να πληρώσουμε το μερίδιο τους.

Προσωπικά, στα πρώτα ραντεβού περιμένω και θέλω ο άντρας να με κεράσει. Καθώς τα ραντεβού πληθαίνουν και ο άντρας γίνεται ο φίλος μου, αρχίζω και συνεισφέρω και εγώ οικονομικά μέσα στη σχέση.

 

Κάποτε περίμενα ο άντρας να πληρώνει παντού και πάντα όμως 5 λόγοι με έκαναν να αλλάξω γνώμη.

 

1. Δεν έχεις ισότητα

slogans-for-nature-and-gender-equality-2-638

Για να υπάρξει ισότητα θα πρέπει το ζευγάρι να ισορροπεί σε όλους τους τομείς. Όταν ο άντρας πληρώνει μονίμως, αμέσως δημιουργείται μια ανισότητα στην σχέση η όποια δεν είναι υπέρ σου.

 

2. Μοιάζεις εξαρτώμενη

MarilynMonroeAGirlDoesntNeed

Ο άντρας που επιτρέπεται να σε κερνά πάντα και παντού είναι ο πατέρας σου,στους υπολοίπους δείχνεις σαν να εξαρτάσαι από το πορτοφόλι τους.

 

Δες: Η καλύτερη περιγραφή σε εικόνες όταν είσαι single ή σε σχέση!

 

3. Αισθάνεσαι υποχρεωμένη

BzkMaThIYAAaR27

Σε κέρασε μια, σε κέρασε δυο και 1 χρόνο τώρα μοναχά αυτός πληρώνει. Νιώθεις υπόχρεη στο φίλο σου και αυτό ίσως συνεπάγεται, στην ευκολότερη αποδοχή κάποιων αρνητικών συμπεριφορών του.

 

4. Σε κακομαθαίνεις

1f47a3cceef7e841773ef62e27ec8a4c

Σε κακομαθαίνεις αν πάντα κάποιος σου πληρώνει τα έξοδα. Νομίζεις πως αυτό είναι το σωστό, αφού η αλήθεια είναι πως οικονομικά σε συμφέρει. Τι θα γίνει όμως αν ο φίλος σου χάσει ένα μεγάλο ποσοστό των αποδοχών του;

 

5. Αυξάνεις τις πιθανότητες για χωρισμό.

Quotes-to-make-you-forget-about-the-break-up

Κάποιοι άντρες θεωρούν αιτία χωρισμού το να πληρώνουν συνεχεία αυτοί μέσα στην σχέση και αυτό γιατί ίσως κάπου νιώθουν κορόιδα στο να συντηρούν οικονομικά ανεξάρτητες γυναίκες.

Νομίζω πως το σωστό είναι να μοιράζεσαι με την σχέση σου ίδια συναισθήματα και ίδια δικαιώματα. Μπορεί στα πρώτα ραντεβού να έχεις ανάγκη να αισθανθείς πως ο φίλος σου είναι ανοιχτοχέρης. Ίσως να θέλεις να επενδύσεις σε μια σχέση, δίχως το μικρόβιο της τσιγκουνιάς.

 

Στη σχέση σου δεν θα αλλάξει κάτι δραματικά αν αρχίσεις να πληρώνεις και εσύ, μέσα σου όμως θα αρχίσεις να νιώθεις πιο δυνατή και πιο ανεξάρτητη.

Πηγή: notanotherbarbie.gr

Δες επίσης: 7 «συμπτώματα» μιας καλής σχέσης!

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending