fbpx

UCY: ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει: 

19ο Συνέδριο του European Society for Cognitive Psychology (ESCOP)

Στην Κύπρο θα λάβει χώρα, τον προσεχή Σεπτέμβριο, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας, το οποίο διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πρόκειται για το 19ο Συνέδριο του European Society for Cognitive Psychology (ESCOP), το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης.

Το 19ο συνέδριο του ESCOP θα διεξαχθεί στην Πάφο, στις 17-20 Σεπτεμβρίου 2015 και θα περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, συμπόσια, προφορικές παρουσιάσεις, και παρουσιάσεις poster σε θέματα που εμπίπτουν στον κλάδο της Γνωστικής Ψυχολογίας και των Νευροεπιστημών καθώς και σε παρεμφερείς κλάδους (π.χ., Αναπτυξιακή, Κλινική, Εκπαιδευτική, και Κοινωνική Ψυχολογία, Γνωστική Επιστήμη, Τεχνητή Νοημοσύνη κ.λπ.).

Ως προσκεκλημένοι ομιλητές θα συμμετάσχουν στο συνέδριο τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες: o Καθηγητής Νίκος Λογοθέτης (Διευθυντής του Max-Planck-Institute for Biological Cybernetics στο Tuebingen της Γερμανίας), ο Καθηγητής Peter Hagoort,  (Διευθυντής του Max-Planck-Institute for Psycholingustics  στο Nijmegen της Ολλανδίας), ο Καθηγητής John Duncan (Επιστήμονας στο MRC Cognition & Brain Sciences Unit στο Cambridge του Η.Β) και η Καθηγήτρια Zaira Cattaneo (Επιστήμονας στο University of Milano-Bicocca στην Ιταλία).

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει επίσης 24 συμπόσια (με 5-6 παρουσιάσεις το καθένα) με εισηγητές διακεκριμένους ερευνητές από διάφορες χώρες. Ένα εκ των συμποσίων διοργανώνεται σε συνεργασία με το Psychonomic Society των Η.Π.Α και περιλαμβάνει ως προσκεκλημένους ομιλητές 6 κορυφαίους επιστήμονες στον τομέα της Εργαζόμενης Μνήμης από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διοργανωθεί επίσης συμπόσιο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) με θέμα τις ευκαιρίες χρηματοδότησης του Οργανισμού για την έρευνα και την εμπορευματοποίηση προϊόντων από αυτή. Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν λειτουργοί του ERC, συμπεριλαμβανομένης της Αντιπροέδρου του Οργανισμού, μέλη των κριτικών επιτροπών, και ερευνητές, των οποίων η έρευνα έτυχε χρηματοδότησης στο παρελθόν.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://www.escop2015.org

Η προθεσμία υποβολής περιλήψεων για προφορικές παρουσιάσεις και παρουσιάσεις poster είναι η 30η Απριλίου 2015.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending