fbpx

Δωρεά βιβλίων Φυσικής Ιστορίας από τη Σουηδική Πρεσβεία προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Toν κατάλογο των έργων του Σουηδού βοτανολόγου, ιατρού και ζωολόγου Carl Linnaeus με τίτλο The Linnaeus Apostles. Global Science –Adventure δώρισε προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου η Πρεσβεία της Σουηδίας στην Κύπρο. Η σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Απριλίου 2015, στην Πανεπιστημιούπολη.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου έχει γίνει πλουσιότερη με την προσθήκη των έργων του Carl Linnaeus. «Είμαστε ευγνώμονες προς την Πρεσβεία της Σουηδίας για τη δωρεά της καθώς και για την εμπιστοσύνη της στην επιστημονική αποστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου», πρόσθεσε. Ο Πρύτανης εξέφρασε την πεποίθησή ότι η δωρεά αυτή σηματοδοτεί την έναρξη μιας καρποφόρας συνεργασίας μεταξύ των δυο μερών σε διάφορα θέματα στο άμεσο μέλλον.

Ο Πρέσβης της Σουηδίας κ. Klas Gierow εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι  ένα σύνολο αυτών των ανεκτίμητης αξίας τόμων έχουν βρει «εστία» στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι θα αποτελέσουν μια τεράστια πηγή γνώσης για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την ιστορία των φυσικών επιστημών. «Πιστεύω ότι η εν λόγω  δωρεά αποτελεί ένα σύνδεσμο μεταξύ των δύο χωρών και ευελπιστώ σε μελλοντικές επαφές μεταξύ επιστημόνων και μη που θέλουν να μοιραστούν ιδέες και απόψεις, για το έργο του Carl Linnaeus», σημείωσε.

Η ιστορικός τέχνης Δρ Ρίτα Σεβέρη μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους την πλούσια γνώση της σχετικά με τον Carl Linnaeus και τα έργα του. Το έργο The Linnaeus Apostles. Global Science &Adventure, αποτελεί, όπως ανέφερε, ένα έργο αστείρευτης γνώσης και έμπνευσης, ενώ έχει επιτευχθεί ως αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ιδιωτών, αλλά και ιδρυμάτων. Η συλλογή αποτελείται από 8 τόμους, 11 βιβλία και πάνω από 5.500 σελίδες.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending