fbpx

UCY: ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Παρουσία του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαϊδη και του Αντιπρύτανη Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητή Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης των Διαλέξεων προς τα μόνιμα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και προς το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας,  που διοργανώνει για πρώτη φορά το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογραφεί από τα δυο  μέρη.

Ο κ. Φωκαϊδης χαιρέτησε την πρωτοβουλία εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την συμμετοχή μεγάλου αριθμού ενδιαφερομένων. Ευχαριστώντας το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ιδιαίτερα τους ακαδημαϊκούς που προσφέρθηκαν να δώσουν διαλέξεις με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, τόνισε, μεταξύ άλλων ,ότι αποτελεί πεποίθησή του πως οι κοινωνίες και οι οργανισμοί που επενδύουν στην γνώση, στην αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας και στην αξιοποίηση των Πανεπιστημίων, είναι αυτοί που θα κερδίσουν στο μέλλον.

Ζωηρό ήταν το ενδιαφέρον που επέδειξαν οι παρευρισκόμενοι κατά τη πρώτη διάλεξη με Εισηγητή τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Αντώνη Έλληνα, ο οποίος ανάπτυξε το θέμα «Το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης».  Μετά το πέρας της εισήγησης διεξήχθη ένας πολύ γόνιμος διάλογος σε ότι αφορά τις σχέσεις Κύπρου – Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Capture

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending