Οικονομική Ενίσχυση προπτυχιακών φοιτητών στο εξωτερικό με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια για το 2014/2015

Σύμφωνα με Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με τα μέτρα ενίσχυσης της Φοιτητικής Πρόνοιας, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου δέχεται αιτήσεις από προπτυχιακούς φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό κατά το ακαδημαϊκό έτος 2014/2015, για απόκτηση πρώτου καταληκτικού πανεπιστημιακού τίτλου/πτυχίου για οικονομική ενίσχυση, με μοναδικό κριτήριο την κοινωνικοοικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους.

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, συνίσταται στην καταβολή εφάπαξ ποσού ύψους €1000.

Η οικονομική ενίσχυση για δύο (2) και πλέον φοιτητές της ίδιας οικογένειας, θα ανέρχεται στο ποσό των €750 για κάθε φοιτητή.

Διευκρινίζεται ότι η υποβολή αίτησης για οικονομική ενίσχυση, δεν εξυπακούει, κατ’ ανάγκη, την παραχώρηση οικονομικής ενίσχυσης, έστω και αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, λόγω του περιορισμένου ποσού στον Προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό. Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι δε θα σταλούν προσωπικές επιστολές προς τους αιτητές που δε θα εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση.

Οι αιτητές που θα εξασφαλίσουν οικονομική ενίσχυση θα ανακοινωθούν, με τον αριθμό ταυτότητάς τους, στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών www.cyscholarships.gov.cy

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 

10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, ΩΡΑ 3:00 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
0FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending