fbpx

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου προσκαλεί το κοινό σε ανοικτή συζήτηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο κ. John Koenig με θέμα “Cyprus at a Crossroads: A diplomat reflects on three decades of engagement with the Eastern Mediterranean”.  Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, στις έξι το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης» στην Πανεπιστημιούπολη. Συντονιστής της πιο πάνω εκδήλωσης θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργος Κασίνης. Η διάλεξη είναι ανοικτή για το κοινό.

Περίληψη ομιλίας

Με ισχυρές προοπτικές για πολιτική διευθέτηση, μετά από δεκαετίες διχασμού και διχόνοιας, η Κύπρος έχει γίνει το επίκεντρο της ελπίδας σε μια ταραγμένη περιοχή. Προκλήσεις και ευκαιρίες βρίσκονται ενώπιόν μας, αλλά το έπαθλο -μια διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη Κύπρος, ως ενιαίο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- θα μεταμορφώσουν το νησί, την Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Με εμπειρία 30 χρόνων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο στα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής, ο Πρέσβης John Koenig θα μοιραστεί τις σκέψεις του σε μια δυνητικά αποφασιστική περίοδο. Η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει ένα νέο πιο φωτεινό κεφάλαιο στη μακραίωνη, πλούσια ιστορία της. Αυτή θα είναι και η τελευταία και πιο προσωπική τοποθέτηση του Πρέσβη Koenig πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του στην Κύπρο.

Βιογραφικό

O John M. Koenig είναι ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ορκίστηκε στις 17 Αυγούστου 2012 στην Ουάσιγκτον και επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στη Λευκωσία στις 12 Σεπτεμβρίου 2012.

Πριν από την τρέχουσα θέση του, υπηρέτησε ως πολιτικός σύμβουλος του Διοικητή της Κοινής Συμμαχικής Διοίκησης στη Νάπολη από τον Αύγουστο του 2009 έως το Μάιο του 2012.  Από το 2006 έως το 2009 υπηρέτησε ως Επιτετραμμένος και Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αποστολής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο.  Από το 2003 μέχρι το 2006, ο κ. Koenig ήταν Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος και Επιτετραμμένος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Ο John Koenig έχει υπηρετήσει και στο παρελθόν στην Κύπρο αλλά και την Ελλάδα.  Διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος της αμερικανικής πρεσβείας στην Λευκωσία, την περίοδο 1994-1997, στην συνέχεια από το 1997 μέχρι το 2000 υπηρέτησε ως πολιτικός-στρατιωτικός σύμβουλος στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και από εκεί μέχρι το 2003 στο αμερικανικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη. Άλλες αναθέσεις στο εξωτερικό περιλαμβάνουν θέσεις στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Τζακάρτα και τη Μανίλα.

Στην Ουάσινγκτον έχει υπηρετήσει στο Προεδρείο της Ανατολικής Ασίας και των Ειρηνικών Υποθέσεων και το Κέντρο Επιχειρήσεων. Ο κ. Koenig έλαβε Β.Α. από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και μεταπτυχιακό τίτλο από τη Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Η σύζυγος του κ. Koenig, Νάταλι, είναι ελληνικής καταγωγής και μαζί έχουν δύο γιους τον Θεόδωρο και τον Αλέξανδρο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending