fbpx

FREDERICK: Πανεπιστήμιο Frederick και Παγκύπρια Σχολή Γονέων υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας

To Πανεπιστήμιο Frederick και η Παγκύπρια Σχολή Γονέων, υπέγραψαν στις 14 Μαΐου, Μνημόνιο Συνεργασίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη θεσμική επισφράγιση μιας συνεργασίας που είχε ήδη αναπτυχθεί με πρωτοβουλία της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, υπέγραψαν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου κος Μιχάλης Φρειδερίκου και, από πλευράς της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ο Πρόεδρος, κος Λοΐζος Γιάσουμας.

Δεν πρόκειται ασφαλώς για μια ευκαιριακή σύμπραξη.

Είναι θεμελιωμένη σε γερές βάσεις δηλαδή, στον  κοινό στόχο και επιθυμία των δύο φορέων να προαγάγουν την ποιοτικά αναβαθμισμένη παιδαγωγική κατάρτιση των γονέων.  Μόνο έτσι, οι ίδιοι οι γονείς  είναι σε θέση να συμβάλουν στη διαμόρφωση δημιουργικά και κριτικά σκεπτόμενων παιδιών στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που θα κληθούν να δράσουν.

Οι γονείς, αποτελούν ένα από τους βασικούς πυλώνες της ποιοτικής αναβάθμισης του πολιτισμικού και κοινωνικού πλαισίου δράσης των παιδιών.

Σε διεθνές επίπεδο, οι προσπάθειες ενδυνάμωσης των γονέων από ειδικούς φορείς επικεντρώνονται στην αξιοποίηση των γονιών για επικοινωνία και μεταφορά των εμπειριών και καθημερινών βιωμάτων ανάμεσα στους ίδιους και τα παιδιά τους. Αυτό το υπόβαθρο είναι η βάση για καλύτερη δόμηση του μαθησιακού περιβάλλοντος μάθησης, παρά στην καθοδήγησή τους για παρέμβαση που στοχεύει στην ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μαθητών.

Πλέον, το Πανεπιστήμιο  Frederick και η Παγκύπρια Σχολή Γονέων,  έχουν όλο εκείνο το θεσμοθετημένο πλαίσιο που θα επιτρέψει την ακόμα καλύτερη συνέργεια μεταξύ τους σε τομείς επιμόρφωσης, έρευνας και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα παιδαγωγικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

52455396

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending