fbpx

UCY: Το Παν. Κύπρου στα 4 ιδρύματα για τη β’ φάση του Ευρ. Διαγωνισμού για την Καινοτομία στη Διεθνοποίηση

To Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού για την εξασφάλιση του θεσμικού βραβείου για την Καινοτομία στη Διεθνοποίηση, που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος για τη Διεθνή Εκπαίδευση (European Association for International Education – EAIE). Το εν λόγω βραβείο αναγνωρίζει και επιβραβεύει τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν ενεργά στην πρακτική της διεθνοποίησης.

Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Βραβείων, η υποψηφιότητα του Πανεπιστήμιου Κύπρου πέρασε στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού και αποτελεί ήδη ένα σημαντικό επίτευγμα, αφού υποβλήθηκαν 31 υποψηφιότητες και μόνο 4 ιδρύματα προχωρούν στο δεύτερο στάδιο. Η Β΄ Φάση, με προθεσμία την 1η Ιουνίου 2015, ζητούσε από τα τέσσερα πανεπιστήμια φιναλίστ να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις υποστηρίζοντας με λεπτομέρεια την καινοτόμο στρατηγική τους στη Διεθνοποίηση. 

Σε δήλωση του ο Δρ Γρηγόρης Μακρίδης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων, ανέφερε ότι η διεθνοποίηση ενός πανεπιστημίου είναι πλέον βασικό στοιχείο για την περαιτέρω ανάπτυξή του, ιδιαίτερα για πανεπιστήμια που βρίσκονται σε μικρές χώρες. «Για να μπορέσουν τέτοια πανεπιστήμια να εδραιωθούν στο διεθνή χώρο πρέπει να δημιουργούν και να εφαρμόζουν καινοτόμες προσεγγίσεις στην ενίσχυση της διεθνοποίησης τους και αυτό πράττει το Πανεπιστήμιο Κύπρου την τελευταία δεκαετία με σημαντική επιτυχία», σημείωσε ο Δρ Μακρίδης.

Τι είναι το EAIE:

Το European Association for International Education ιδρύθηκε το 1989, και θεωρείται ένα από τα ευρωπαϊκά ηγετικά κέντρα σε θέματα εξειδίκευσης και δικτύωσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.  Είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, αποτελούμενος από μεγάλο αριθμό μελών, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Κύπρου, τα οποία ασχολούνται ενεργά με το θέμα της διεθνοποίησής τους, και τα οποία εξυπηρετούνται μέσω ενός συνδυασμού κατάρτισης, συνεδρίων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και γνώσεων.  Εξοπλίζει ακαδημαϊκούς και μη-ακαδημαϊκούς με τις βέλτιστες πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνοποίηση και παρέχει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή στρατηγικών.  Το ΕΑΙΕ συνεργάζεται με τους κυριότερους ενδιαφερόμενους οργανισμούς και ιδρύματα για την προώθηση των συμφερόντων των μελών του, καθώς και την προώθηση της διεθνούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending