fbpx

Τελικά υπάρχει φιλία ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες;

Εσείς τι πιστεύετε για τη φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών; Ισχύει;

Ναι, όχι, ή ίσως;

Η αλήθεια είναι πως αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί, μιας και θα πάρεις πολλές διαφορετικές απαντήσεις, χωρίς να καταλήξεις κάπου.

Αν ρίξουμε μια ματιά σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, θα δούμε ότι κι εκεί επικρατεί ένα μπέρδεμα, αφού τα ποσοστά και οι απαντήσεις δεν είναι αντιπροσωπευτικές.

Ας πάρουμε τις απαντήσεις μία-μία.

 

Στην απάντηση “ναι“:

justfriends-main

Αυτό σημαίνει ότι η φιλία τους έχει δοκιμαστεί πάρα πολύ και έχει φύγει από το στάδιο του ενθουσιασμού και της έλξης. Διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να είναι τίποτα άλλο παρά μόνο φίλοι. Ή ότι στα αλήθεια ποτέ δεν υπήρξε τίποτα μεταξύ τους, παρά μόνο φιλία, όπου τους ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα, πρόσωπα και στιγμές.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει η αρνητική απάντηση που είναι το “όχι“.

shutterstock_88755487

Αυτό σημαίνει πως ένας από τους δύο πήρε το ρίσκο και ομολόγησε πώς αισθάνεται κάτι για το άλλο άτομο. Στην προκειμένη απάντηση υπάρχουν τρεις περιπτώσεις:

  1. Αρχικά, είναι η άρνηση, ότι από την πλευρα του άλλου ατόμου δεν νιώθει τίποτα και ότι απλά το έβλεπε ως φίλο και θέλοντας να λογικέψει το άλλο άτομο να του πει να το ξεχάσουν και να το συνεχίσουν από εκεί που το άφησαν.
  2. Η δεύτερη περίπτωση είναι η θετική απάντηση αφού πολλές φιλίες ξεκίνησαν και κατέληξαν σε μεγάλους έρωτες και σχέσεις. Που αυτό σημαίνει πως το άλλο άτομο ένιωθε το ίδιο, αλλά ίσως από φόβο δεν τολμούσε να εκφράσει τα συναισθήματα του, περιμένοντας να κάνει ο άλλος το πρώτο βήμα.
  3. Η τρίτη και η φαρμακερή περίπτωση πιστεύω πως είναι αυτή που δεν μπορείς να δεχτείς πως ο “φιλος” ή πόσο μάλλον ο “κολλητός” σου σε βλέπει διαφορετικά από ότι εσύ. Έτσι, νιώθοντας ότι τρέφει συναισθήματα για ‘σένα και εσύ όχι, του λες να κόψετε κάθε επαφή, αφού ύστερα δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη και να συμπεριφερθεί άνετα.

Η τελευταία απαντήση ίσως κρυβει ένα δισταγμό. Η αλήθεια είναι πως, για να είσαι φίλος με κάποιον, πρέπει να έχεις κοινά ενδιαφέροντα, ή έστω κάτι που θα σου τραβήξει την προσοχή, για να κάνεις το πρώτο βήμα και να γνωρίσεις τον άλλο.

 

Και στο κάτω-κάτω, αν δεν δοκιμάσεις, δεν γνωρίζεις πού θα σε οδηγήσει αυτή η φιλία… Ίσως σε μια σχέση, ίσως και όχι, ίσως απλά να σε οδηγήσει σε μια φιλία που θα είναι για μια ζωή.

1342414956453_ORIGINAL

Από προσωπικές μου εμπειρίες, πιστεύω πως όλα αυτά είναι λίγο προκατειλημμένα. Όλα είναι θέμα ατόμου και χαρακτήρα.
Εάν γνωρίζεις, ξέρεις και ξεκαθαρίζεις τι θες από τον άλλο δεν θα υπάρχουν παρεξηγήσεις.

 

Έχω φίλους άντρες και ναι, υπήρξαν φορές που από την πλευρά μου μπορεί να ένιωσα ένα “ερωτικό ενθουσιασμό“.

 relationship couple
Μετά όμως κατάλαβα πως ήταν φυσιολογικό να θαυμάζω και να μου αρέσει ένα άτομο που είμαι συνεχώς μαζί του, αλλά στην πορεία αντιλήφθηκα πως ήταν φιλικά αισθήματα που υπερίσχυσαν του ενθουσιασμού μου.
Κατά τη γνώμη μου μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας. Αλλά και το αντίθετο, έχοντας και των δύο ειδών φίλων (άντρα-γυναίκας και γυναίκας-γυναίκας). Πιστεύω πως το μόνο “κακό” που μπορεί να σου κάνει ένας άντρας σε μια φιλία, είναι να σε ερωτευθεί ή ακόμα και να σε αγαπήσει (ή και το αντίστροφο) 😉

 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending