fbpx

10″ to Genius: Πώς δημιουργήθηκαν αρχικά οι Σαμουράι;

Η στήλη 10″ to Genius σας μεταφέρει μια χρήσιμη (ή άχρηστη) πληροφορία, για να γίνετε σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα!

 

Οι Σαμουράι έγιναν θρύλοι λόγω της εξαιρετικά καλής πολεμικής ευφυίας που διέθεταν. Για περισσότερα από 600 χρόνια κυριάρχησαν στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω της «ιδιότητας» τους σαν ρυθμιστές του κράτους.

Το ιαπωνικό ρήμα “σαμορό” αρχικά αναφερόταν στους υπηρέτες των πλουσίων της τότε εποχής. Η πολεμική τακτική της τότε εποχής επέβαλε την εκπαίδευση των τότε υπηρετών για να μπορούν να αμυνθούν για τα κτήματα των αφεντικών τους. Σιγά-σιγά ξεκίνησε το κύμα των Σαμουράι και αρκετοί γαιοκτήμονες έβαλαν μέσα στις ομάδες τους δικά τους άτομα για να ελέγχουν τα υπόλοιπα μέλη.

Οι Σαμουράι κατάφεραν σιγά-σιγά να αναπτύξουν κώδικα τιμής και να αποκτήσουν εξουσία, τόσο πολιτική όσο και στρατιωτική. Οι Σαμουράι όμως, ως κοινοί θνητοί, ξεκίνησαν να αλληλοκοντράρονται και με τη βοήθεια της πολιτικής, κατάφεραν να διχαστούν και αυτό οδήγησε στο τέλος τους.

Αξιοσημείωτο ότι οι Σαμουράι δεν φορούσαν μαύρα ρούχα, όπως παρουσιάζονται σε όλες τις ταινίες, αλλά αντιθέτως η ενδυμασία τους είχε αρκετούς διαφορετικούς χρωματισμούς, φωτεινά και σκούρα χρώματα!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending