fbpx

Το καλοκαίρι αλα κυπριακά!! (PART I)

Mπορεί να ήρτε το καλοτζιαίρι, να εσφύξαν οι πυράες, να εχτυπήθηκε ανελέητα ο Κυπραίος που την κρίση, αλλά η κρίση.. Κρίση! Τζιαι η συνήθεια… Συνήθεια!

Τζιαι ως γνωστόν, ο Κυπραίος όσο τζιαι να παττείσουν οι τράπεζες, να κλείσει το χρηματιστήριο, τζιαι να μεν βαστά μπακίρα να πληρώσει ρεύμα, νερό, τηλέφωνα κτλ… Οι διακοπές εν διακοπές.  Τώρα θα διερωτάσαι, ποιες συνήθειες;

 

Ας ξεκινήσουμε τζιαι θα δεις. Γιατί με τα τόσα που έχω να σου πω, εν να νυχτωθούμε.. 🙂

 

ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ:

20120521_ss_watermelon_01

Στήνει τσιατήρι, δίπλα που την θάλασσα. Βάλλει την παττίχα μες στην θάλασσα για να παώνει ώσπου να πεινάσει, να την κόψει τζιαι να τη φάει. Η γυναίκα κάμνει αμμόλουτρο με την κουμέρα (σκάφτει ένα λούκκο στην άμμο, μπαίνει μέσα, τζιαι σιεπάζεται με την άμμο που πάνω). Φορεί τζιαι το σκουφί της, τζιαι τα γυαλιά του ήλιου για να μεν την πιάσει καμιά ηλίαση. Σύρνει τζαι κανέναν ύπνο.

Παράλληλα ο άντρας της, φωνάζει της να κόψει την παττίχα για να δροσιστούν, γιατί εστέγνωσε το στόμα του (ενώ δίπλα ψήνεται η σούβλα). Βεβαίως-βεβαίως, δεν λείπει ούτε το van που κάμνουν sandwich που την θάλασσα με τον sandwichή να φωνάζει:

“Έλα, έλα το καλό sandwich. Nα τρώει η μάνα και να μην δίνει στο παιδί. Έλα πάρε, πάρε, πάρε κόσμε”

 

Θέλεις το τζαι στα αγγλικά; Να σου το πω μάνα μου.

“Ηere the good sandwich, the mother eat and she doesn’t give to children”.

 

Οι κουμπάροι παίζουν παιχνίδια, τζιαι παραπονιέται ο ένας για τον άλλο πως έκαμε μαφία. Οι κουμέρες σχολιάζουν την μια τζιαι την άλλη, για την κυτταρίτιδα που έσσιει τζιαι για το μαγιό που φορεί.

 

Δες: 10 πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε το καλοκαίρι στην Κύπρο!

 

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Ή ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ:

766833-1-2861360-1406618300

Ενοικιάζουν το διαμέρισμα, το ζευγάρι μαζί με ένα άλλο φιλικό ζευγάρι ή με τους κουμπάρους τους. Ο κουμπάρος φωνάζει της γεναίκας του να του δώκει το τηλεκοντρόλ για να δεi κανένα αγώνα, ενώ παράλληλα βαστά μια φέττα παττίχα τζιαι κουλιαντηρίζει μες το διαμέρισμα, στάσωντας τζαι τα ζουμιά της παττίχας χαμέ, με τους κουμπάρους μέσα στο δωμάτιο να τζοιμούνται ακόμα.

 

ΣΤΗΝ KΡΟΥΑΖΙΕΡΑ:

Nassau-Bahamas

Το ζευγάρι κάθεται στις ξαπλώστρες που είναι πάνω στο κατάστρωμα. Τη γυναίκα βαστά την η ναυτία τζιαι ο άντρας προσπαθεί να την ταΐσει φρούτο (καρπούζι, ροδάκινο, πεπόνι, παπουτσόσυκο – ή φραγκόσυκο στα ελληνικά).  Τζιαι παραπονιέται πως την επήρε διακοπές. Tζιαι πως ενεκατώθηκε το στομάσσι της.

Ενώ ο άντρας λαλεί της ότι εν να την πάρει στην καμπίνα, για να κάμουν τα ωραία τους (You know…Tι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Άτε, που θέλεις να σου τα λαλώ ούλλα).  Παράλληλα, παίζει  τζιαι το ματούι του ποτζιεί  ποδά. Η γυναίκα μόλις το καταλάβει όμως, βάλλει τον “του βούρου” (με τον άντρα να πιέννει ράσσιη-ράσσιη για να γλιτώσει που τα σιέρκα της). 

-ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ-

P.S.: Για το PART ΙΙ ελπίζω να δείξεις κατανόηση ώσπου να το γράψω. Επόνησα τζιαι τα σιέρκα μου γράψε-γράψε. ΑΤΕ ΤΖΙΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ 😀

 

Δες επίσης: Νεύρα το καλοκαίρι; Όλα όσα μας εκνευρίζουν λίγο-πολύ όλους!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending