fbpx

EUROPEAN: Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση στο χώρο του πανεπιστημίου με ολοήμερα μαθήματα από τις 9:00-17:30. Το Cyprus International Jazz Work shop θα διαρκέσει έξι ημέρες. Αρχίζει το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 11:00πμ ενώ ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 23 Ιουλίου με μια αρχική συναυλία στο ανοικτό θεατράκι του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 17:00 με τα μαθητικά σύνολα.Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η τελική συναυλία με όλους τους διδάσκοντες.

Η Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση διοργανώνεται σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς όπως το Jazz Education Abroad & Jamey Aebersold Music. Σε αυτή θα διδάξουν σπουδαίοι καθηγητές από ΗΠΑ, Ευρώπη, Λίβανο και Κύπρο. Είναι ανοικτή για άτομα όλων των ηλικιών, για όλα τα μουσικά όργανα (ακόμα και για βιολί, μαντολίνο, ταμπουρά, μπουζούκι κα) και για όλα τα επίπεδα.

Απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, καλλιτέχνες αρχάριους, ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ επαφή με την μουσική τζαζ, αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις. Στοχεύει στη δημιουργία μουσικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αυθόρμητα happenings και αυτοσχεδιασμούς. Επιδιώκει, επίσης, να δώσει την ευκαιρία στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν ενδεχομένως μουσικές συνεργασίες ώστε να καλλιεργηθούν «μουσικές φιλίες».

Με βάση την ακρόαση της πρώτης ημέρας, οι συμμετέχοντες θα διαχωριστούν σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκονται. Το κόστος είναι πάρα πολύ χαμηλό (€125 ή €25/μέρα) επειδή η εκδήλωση επιχορηγείται από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Όποιος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες μπορεί να υποβάλει αίτηση για μια από τις διαθέσιμες υποτροφίες. Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή στην ιστοσελίδα http://music.euc.ac.cy/jazzworkshop/

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending