fbpx

UCY: Το Πανεπιστήμιο Κύπρου στηρίζει το Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Μουσείου Δασικής Κληρονομιάς υπέγραψαν την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015, ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάμπου, κ. Μάρκος Αριστοδήμου.

Το εν λόγω Μνημόνιο σκοπεύει στην από κοινού προώθηση περιβαλλοντικής συνείδησης, ενημέρωσης και επιμόρφωσης του κοινού, ντόπιων και ξένων, για τη σημασία της δασοκομίας/υλοτομίας, τις χρήσεις του ξύλου και των βοτάνων ιστορικά, καθώς και τους τρόπους επεξεργασίας και χρήσης τους.

Capture

Ειδικότερα, οι προσπάθειες των δύο μερών στοχεύουν και θα επικεντρωθούν σε άξονες, όπως η υποβολή κοινών ερευνητικών προτάσεων, η δημοσιοποίηση μελετών, ερευνών και άλλων κοινών δραστηριοτήτων, όπως η ανάδειξη της περιβαλλοντικής αξίας καθώς και τρόπους προστασίας πολλών ειδών του φυσικού μας πλούτου. Απώτερος στόχος η υλοποίηση διαφόρων καινοτόμων πρωτοβουλιών για τη διάσωση της δασικής μας κληρονομιάς και κατ΄ επέκταση την προώθηση του Μουσείου στο εσωτερικό καθώς και στο εξωτερικό.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρύτανης καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά τον κ. Αριστοδήμου, σημειώνοντας ότι η υπογραφή του εν λόγω Μνημονίου  ανοίγει το δρόμο για μία σημαντική συνεργασία, ιδιαίτερα με το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία θα αφορά, μεταξύ άλλων, τον τομέα της Βιοποικιλότητας.

Ο κ. Αριστοδήμου ευχαρίστησε τον Πρύτανη για την υποδοχή και εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη στήριξη του Πανεπιστημίου και την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας.

Ο Πρύτανης, ο οποίος επισκέφθηκε προσωπικά το Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα μουσείο το οποίο περιτριγυρίζεται από απαράμιλλη φυσική ομορφιά στην περιοχή του Κάμπου. Το Μουσείο Δασικής Κληρονομιάς καταγράφει τη σύγχρονη ιστορία της υλοτομίας και της επεξεργασίας του ξύλου, ενώ παρέχει στον επισκέπτη την ευκαιρία να ενημερωθεί για διάφορα είδη δασικών δέντρων, φυτών και θάμνων του τοπικού οικοσυστήματος με τη χρήση διαδραστικών μέσων.

Για περισσότερες πληροφορίες  για το Μουσείο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του www.kambos-museum.org

Capture

Capture

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending