fbpx

Τελετή Αποφοίτησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την Τετάρτη το βράδυ πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των Σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Στην τελετή απονεμήθηκαν 445 πτυχιακοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών από το σύνολο των 844 απόφοιτων της τάξης 2015. Παράλληλα με τους τίτλους σπουδών, δόθηκαν και βραβεία σε άριστους φοιτητές αλλά και πρωτεύσαντες αποφοίτους κάθε Σχολής.

Στην ομιλία του, ο πρύτανης  του πανεπιστημίου καθηγητής Κώστας Γουλιάμος αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014-15. Κορυφαίο γεγονός για το πανεπιστήμιο αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο, είπε, ο κ. Γουλιάμος, ήταν τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft. Ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι το πανεπιστήμιο ανήκει στην Laureate International Universities, το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο πανεπιστημίων στον κόσμο που αποτελείται από 80 πανεπιστήμια  με παρουσία σε 29 χώρες, με 30 κέντρα αριστείας και με πέραν του 1,000,000 φοιτητών που σπουδάζουν σε 200 πανεπιστημιουπόλεις. «Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο βάζει την Κύπρο, στον διεθνή χάρτη της γνώσης και της καινοτομίας» είπε ο πρύτανης.

“Οι φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου” είπε, ο πρύτανης “έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα αφού εντάσσονται στο εκπαιδευτικό οικοδόμημα της Laureate International Universities και σπουδάζουν με άξονα τις αρχές της αριστείας και της καινοτομίας, σε ένα κολοσσό γνώσης που πρωτοπορεί σε επίπεδο διδασκαλίας, υποδομών και έρευνας. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το μοναδικό Ίδρυμα σε Κύπρο και Ελλάδα που έχει εγκριθεί από το κορυφαίο διεθνή οργανισμό QS Top Universities Group. Ο δείκτης αξιολόγησης ταξινόμησης της QS Top Universities βάζει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου μαζί με τα καλύτερα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με τον υψηλότερο δείκτη 5 αστέρων  στους τομείς της: – Διδασκαλίας, – Υποδομών, -Διεθνοποιήσεις, – Κοινωνικής Ευθύνης, – Πληρότητας (υποτροφίες, διαφάνεια, έμφυλη κατανομή κλπ).» 

Αξίζει να σημειωθεί πως δόθηκαν συγκινητικές ομιλίες από τους αριστούχους απόφοιτους για τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων κ. Daghan Ozbilelenler, και για τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών οι κ. Rayes Maria και κ. Σωφρονίου Χαράλαμπος.

Μετά το τέλος της τελετής  αποφοίτησης δόθηκε δεξίωση στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,700FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending