fbpx

Ποια είναι τα 8 πιο ελαφριά σνακς όταν πεινάς τις βραδινές ώρες;

Έχει συμβεί σε όλους! Νυχτερινή λιγούρα με αποτέλεσμα επιδρομής στο ψυγείο.

 

Δοκίμασε όμως τα σνακς που δε θα σε κάνουν να νιώθεις τύψεις! 

 

1. Φάε ένα κομμάτι τυρί, κατά προτίμηση κίτρινο. 

003-Cheese

Το τυρί περιέχει πρωτεϊνη και λιπαρά που θα σε χορτάσουν. Οι θερμίδες που θα σου δώσει, δεν είναι πάνω από 80, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς. Επίσης, περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να νυστάξεις.

 

2. Ένα μπολ δημητριακά

cereal

Είναι πάντα μια καλή λύση για τις βραδινές λιγούρες. Είναι εύκολα στη χώνεψη και θα σου δώσουν το περισσότερο 200 θερμίδες το μπολ. Συνόδεψέ τα με λίγο γάλα, που περιέχει  πρωτεϊνη και τρυπτοφάνη. Θα χαλαρώσει τον οργανισμό σου και θα τον ετοιμάσει για ύπνο.

 

3. Αν έχεις στο ψυγείο σου άπαχο γιαουρτάκι…

chobani-yogurt_0

… να το προτιμήσεις. Γιατί θα πάρεις μόνο 100 με 150 θερμίδες, ενώ θα σε χαλαρώσει λόγω της τρυπτοφάνης που περιέχει και είναι ένα σκακ πλούσιο σε πρωτεϊνη. Επιπλέον, το γιαούρτι κάνει καλό στο στομάχι και χωνεύεται πολύ εύκολα.

 

4. Δυο κομμάτια γαλοπούλα

turkey-slices

Θα σε βοηθήσουν επίσης να κάνεις έναν γαλήνιο ύπνο. Γιατί κι αυτά περιέχουν το αμινοξύ που σε χαλαρώνει, την τρυπτοφάνη. Πρόκειται για ένα σνακ χαμηλό σε λιπαρά και καλή πηγή πρωτεϊνης. Δε θα προσθέσει στον οργανισμό σου πάνω από 100 θερμίδες.

 

Δες: Οι 8 τροφές που καίνε το λίπος!

 

5. Αν θέλεις κάτι πιο γλυκό και δροσερό

apples

Φάε ένα μήλο με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο.  Η πρωτεϊνη που περιέχει το φυστικοβούτυρο θα ικανοποιήσει την πείνα σου και θα κοιμηθείς χορτάτη.

 

6. Αυτό είναι το αγαπημένο μου. Σοκολάτα.

toblerone_chocolat_100gr

Μιας και συνήθως πριν πάω στο κρεβάτι, ζητάω κάτι γλυκό. Ετοίμασε ένα μικρό μπολάκι μους από σοκολάτα υγείας. Όχι μόνο θα το απολαύσεις και θα ικανοποιήσεις τη βραδινή σου λιγούρα, αλλά δε χρειάζεται να ανησυχείς για τις θερμίδες που θα πάρεις, γιατί δεν είναι πάνω από 90. Επίσης, η μαύρη σοκολάτα χωνεύεται εύκολα και δε θα σου πέσει βαριά στο στομάχι.

 

7. Τα καρότα είναι ακόμα μια καλή επιλογή,

Fresh carrots

Έχουν ελάχιστες θερμίδες. Αν μπορείς να ξεγελάσεις τη λιγούρα σου με ένα-δυο καρότα πριν πέσεις για ύπνο, τότε έχεις κάνει την καλύτερη και πιο υγιεινή επιλογή.
 

 

8. Μια μπανάνα

Banana21

Θα σου δώσει μόνο 100 θερμίδες, περίπου. Θα σε χορτάσει, θα σε χαλαρώσει και θα αφήσεις και την κουζίνα σου καθαρή, μιας και δε χρειάζεται καμιά προετοιμασία. Τι λες;

Πηγή: ilovestyle.com

 

Δες επίσης: Ποιες είναι οι καλοκαιρινές τροφές που παχαίνουν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending