fbpx

10” to Genius: Από πού και πότε προήλθε το βάψιμο των νυχιών;

 Η χρήσιμη/άχρηστη πληροφορία της ημέρας, για να γίνετε σοφότεροι σε 10 δευτερόλεπτα!
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα και βλέπουμε οι περισσότερες γυναίκες (ακόμη και άντρες) βάφουν τα νύχια τους για διάφορους λόγους. Αναρωτήθηκαν ποτέ τους από πού προήλθε αυτή η ασχολία και πώς δημιουργήθηκε; 
 
Λοιπόν, φαίνεται να έχει ξεκινήσει χιλιετίες προηγουμένως στην Κίνα, όπου συνήθως τα έβαφαν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση και δημιουργούνταν από τα πέταλα των τριαντάφυλλων, ασπράδι αυγών, ζελατίνη και άλλα. 
Στην Αίγυπτο, ακόμη και η Κλεοπάτρα έβαφε τα νύχια της με χρώμα κόκκινο.
 
Κάτι παράξενο είναι πως και οι άντρες στα παλιά χρόνια έβαφαν τα νύχια τους! Ειδικότερα οι στρατιωτικοί διοικητές πριν τις εκστρατείες τους και ανάλογα με το χρώμα που έβαφαν τα χείλη τους! ‘
 
Σήμερα υπάρχουν και τα σκληρά είδη νυχιών, τα οποία δημιουργήθηκαν από έναν Αμερικάνο οδοντίατρο, ο οποίος ήθελε να κάνει τις γυναίκες να σταματήσουν να τρώνε τα νύχια τους και γι’αυτό πρόσθεσε ένα οδοντιατρικό υλικό μέσο.
 
Παρόλ’ αυτά, καλύτερα να αφήσετε τα νύχια σας να «ανασάνουν» πού και πού. Ναι, είναι ωραίο να φαίνονται περιποιημένα και όμορφα, αλλά αυτό μπορεί να γίνει και όταν τα φροντίζετε με διαφορετικούς τρόπους.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending